fredag den 15. januar 2016

godt nytår - fordybelse - planlægning

det er ikke meget jeg kommer i haven i disse dage..., til tider kan det være hårdt for lille mig :)
Men jeg får da tiden til at gå med at "lade op" til foråret, og her på billedet er jeg i gang med at studere tomatfrø fra tomatgruppen på facebook, så mit tomatudvalg er blevet udvidet med nogle yderste interessante tomatsorter - og dem glæder jeg mig til at få prøvet af :)
I år igen var jeg et smut forbi Fagmessen i Odense, begrænset nyt at berette derfra, men stikkelsbær er nok ved at komme på moden igen har jeg ladet mig fortælle på messen ;)
EN ting... som nok er vores alles svage punkt !! er de impulskøb som man IKKE får den optimale udbytte af, deriblandt indkøb af frø som derefter puttes i jord og derefter "glemmer" dem - total spild af penge...
 - Så i år vil jeg endelig får styr på "mig selv" med såningen. Så indtil nu er ALT planlagt til hvad jeg skal have i køkkenhaven i år... frøene er købt hjem fra mine trofaste netleverandør, og dem kan jeg godt varmt anbefale.... de er hurtige med forsendelsen og frøenes kvalitet er i top...
 - klik på deres logoer for at komme til deres hjemmeside :) - Det bedste ved dem begge, er at de også har gamle sorter, som normalt ikke ser i butikkerne :)

http://froebutikken.dk/Resources/Files/templates/froebutikken/logo.png 

 http://www.albinusfro.dk/images/skins/albinus/top.gif

Dette er ikke et reklameindslag, og jeg tjener intet på dette, men vil kun oplyse om mulighederne !!
 
OG.... blomster, planter, plantesækker og lign. (selvfølgelig ud over diverse plantemarkeder ;) ) handler jeg hos min LOKALE planteskole... 
 Bæk Plantecenter kan findes på facebook :)

Da jeg var i gang med at planlægge køkkenhaven, tegnede også Celina hendes ideer og ønsker til haven :)

Go' weekend :)

26 kommentarer:

 1. Hej Tim
  Ja det ser ud til at du har travlt med at forberede såningen, godt du har fået Celina med på vognen :)
  Anne Marie sagde, at hun ikke havde set dig til messen, men du var der så, den var ikke specielt interessant, kan jeg forstå.
  Også god weekend til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn høneballe
   Celina er helt med på "have-vognen" og det er bare dejligt :) :)
   Jeg kiggede ellers længde efter Anne Marie og Per på messen, men jeg fandt dem desværre ikke :( :( - den eneste jeg kendte derover som jeg hilste kort på var Claus Dalby.. messen var skam interessant nok, men jeg savnede lidt mere nyheder indenfor planter, men alt det andet "nips og skrammel" interesser mig ikke...

   Slet
 2. Hyggeligt at sidde og planlægge hvilke frø, der skal i jorden i år :-)
  Jeg er kun nået til tankeplanet, men skal vist også snart have det skrevet ned og i gang med indkøbene.
  Det er altså sjovt, som din datter skal efterligne faderen med planlægningen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeps... det er skam meget hyggeligt at planlægge årets gang i haven, Celina nyder også at være i haven lige så meget som mig ;) - og det er virkelig dejligt.. og jeg håber bare at det holder ved :)

   Slet
 3. Hej Tim.Ja !!! nu er det vist tid til det med alle de frø vi skal have købt ind.........og det ser da hyggeligt ud med både far og datter der laver haveplaner.
  Og tak for link...........også en fin ny header.
  God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker for ros til min nye header, det skal vel lidt nyt til engang imellem :) - og tro mig ?? Celina har mange store planer til haven :)

   Slet
 4. Hej Tim
  Godt nytår til dig.
  Hold nu op en struktur du har, jeg er vildt imponeret.
  Hvor mange forskellige tomatsorter dyrker du ?
  Mange hilsner
  Anita

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Anita
   I år regner jeg med at have 8 forskellige tomatsorter i drivhuset, og de 8 er nogen som jeg ikke har prøvet før :) - jeg gemmer gerne frø fra alle sorterne og forærer og bytter dem i løbet i efterår/vinter :) - og til den tid kan du bare lige prikke mig på skulderne og jeg sender gerne lidt til dig :)

   Slet
  2. Tak for tilbuddet det er da værd at tage imod :0) jeg plejer at så chili op peber men har faktisk aldrig kastet mig over tomater. Har du en god cherrytomat og eller blommetomat ?
   God søndag.
   Mange hilsner
   Anita

   Slet
  3. jeg har Goldita cherry tomat,m Anita's lilla blomme tomat og Orange fresno chili..
   I bunden af min blogsider her, er der et link til et af mine tidligere indlæg hvor jeg byttede og forærede frø væk :)
   - Især den gule goldita tomat er rigtig go' og den giver et godt udbytte :)

   Slet
 5. Der ser ud til at vaere et godt samarbejde mellem famile medlemmerne , det skal nok blive godt til sommer :-)) Godt Nytaar til dig og familien.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og i lige måde Jane
   Her i huset glæder vi hos til foråret så vi kan komme i haven igen :)

   Slet
 6. Hej Tim. Rigtig god idé med planlægning, det benytter jeg mig også af, ellers kan man meget hurtigt miste overblikket. Herligt samarbejde du har på alle fronter.

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Birgitte
   nemlig... havefolket skal planlægge lige ned til den mindste detalje ...lol... min kone mener også at jeg er havetosset !!!

   Slet
 7. Tror du nu også, at dine dygtige piger, synes, det er en god idé at spare på frøindkøbene? Det kunne måske gå ud over deres blomsterplaner.

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Marie
   Det er ikke mine prinsesser som mener at jeg skal spare på den front... det er sgu' konen i huset som "befaler" dette...
   P.S. blomsterfrø HAR jeg fået hjem ;)- en stor del har jeg byttet mig frem til :)

   Slet
 8. Hej Tim,
  8 tomatsorter er da en masse. Spændende at prøve nye slags. jeg tester altid en eller 2 nye hvert år. Godt at bytte frø. Ja her er det herren i huset der mener jeg har frø nok til hele byen;) men de fleste er hoppet i lommen på ture rundt omkring eller frø jeg har byttet mig til. Hvis du skulle mangle frø siger du bare til? har lilla valmuer og cremefarvede stokroser i store frømængder.

  SvarSlet
  Svar
  1. den cremefarvede stokrose lyder temmelig interessant :) :) - den kunne jeg rigtig godt tænke mig :) - jeg kan sende lidt tomatfrø til dig til gengæld :) ??

   Slet
 9. Januar råhygge! Godt nytår Tim.

  Hjerteligst

  SvarSlet
 10. Hej Tim
  Vi var ellers ved at vride halsen af led, for at finde dig:o)... Men da vi så lille Claus dukkede vi os.
  Nyheder var det småt med, men en dråbe formet blåbær og rød Pink Lemonade fik jeg tiltusket mig.
  Hos frugtræplanteskolen Vester Skovgård fik jeg mulighed for at fortælle om de velsmagende sølvblad. De kendte knapt ikke busken, så nu skal de have 100 småplanter til et forsøg under Aarhus Universitet.
  Her er jeg ved at så træfrø fra Bot.Have. Per har hjulpet mig med at bestille Ilex fra USA. Jeg har ingen kreditkort!!
  Hilsen
  Anne Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. trist at vi ikke så hinanden :( jeg kørte derfra ved kl. 12.30 !!, den der pink lemonade ?? er det ikke den lyserøde blåbær ?? - for den har jeg hjemme i haven, og pt. har den ikke givet nogle frugter endnu..
   - Det glæder mig at læse at du har fået sat lidt gang i sølvbladet, jeg glæder mig til at min engang begynder at sætter frugter :)...
   - og iløbet af dette år SKAL jeg forbi din planteskole for at se udvalget ;)

   Slet
 11. Rigtig god ide` at planlægge.
  Jeg må dog vente og se, for er jeg så heldig at få ejendommen solgt, så skal jeg starte på en frisk. Der er kun græs ved huset i Ansager.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja... vi må håbe at det snart sker med med hussalget, så du kan komme videre ;)

   Slet
 12. Det var fantastisk at modtage frøbrevet, jeg var så glad over fællesskabet på Facebook. Sådan så det også ud hjemme ved mig den eftermiddag hvor jeg modtog det. Dog har jeg planer om at så mange forskellige tomater i år, måske det bliver for mange. Når der også skal være plads til mange chili og agurker... Planlægning er så vigtig, men det tager år at lære.

  Hilsen Maria

  SvarSlet
 13. mojn Maria
  helt enig, tomatgruppen er virkelig en fantastisk gruppe, det er nok også den væsentligste årsag til at jeg er på facebook endnu :)
  - planlægning af haven kræver virkelig sin "mand" jeg har længe fortrudt mange impuls såninger som jeg ikke fik "tid" til at omplante eller lign. og det sker hvert år !! , Men i år vil jeg "forsøge" at undgå dette !!

  SvarSlet