lørdag den 7. maj 2011

Haven Weekend - Uge 18

Det glæder mig meget at læse denne artikel, TÆNK på alle de gode "vitaminer" folk smider ud på genbrugpladsen istedet for at bruge det i haven. det er desværre nok de færreste det tænker så langt...
- Det eneste jeg smider ud på genbrugspladsen af haveaffald er ukrudsplanter og større rødder, alt andet ryger i min kompost...

Kopi af artiklen:
Haven Weekend - Uge 18 / 2011
Kære læser.

Biodiversitet er et begreb, som du nok skal komme til at høre meget mere til fremover. Senest har miljøminister Karen Ellemann omtalt det i Aftenshowet på DR1.

Og hvad betyder det lidt vanskelige ord så? Ifølge en FN-konvention fra 1992, er biodiversitet defineret som "mangfoldigheden af levende organismer i alle miljøer, både på land og i vand, samt de økologiske samspil, som organismerne indgår i".

Konventionen omhandler biodiversitet globalt set. Men på et mindre plan, kan du sagtens skabe biologisk mangfoldighed i din have. Du kan fx plante varieret med blomster, buske og træer. Lade være med at bruge sprøjtemidler, undlade at fjerne blade, grene og kvas, og i stedet lade det ligge i et hjørne af haven.

Så skal du bare se løjer. I løbet af kort tid, vil din have blive invaderet af en hær af insekter, fugle og andre nyttige dyr, som kan hjælpe med at holde orden på en naturlig måde.

Jeanette Roust Thysen har skrevet en artikel om biodiversitet på haveplan i denne uges nyhedsbrev, og du kan også læse mere om emnet i Haveselskabets blad, Haven.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar