søndag den 5. februar 2012

Rosen foredrag i Christiansfeld

Tirsdag den 31 januar gik turen til Christiansfeld med følgeskab med Malene fra " Lad romantikken blomstre" , og derude stødte vi på SELVESTE Fru Friis..

Denne gang var det om slyngroser, jeg håbede på at jeg kunne finde ÉN slyngrose som jeg bare SKAL HAVE her iløbet af året.... - men ak og ve !!! Efter dette foredrag måtte jeg klø mig i skægstupperne det er sku' for MANGE at vælge imellem... på nedenstående liste har jeg sat nogle mærke ved nogen som jeg liiiige skal snuse lidt mere ved.... UHA UHA.... FOR ET UDVALG AF SKØNNE KLATRE / SLYNGROSER....

Og så forstil dig et diasshow med sød musik i baggrunden, og det eneste vi manglede var savlesmækken ;)

Næste "have-pitstop"  for denne måned blir......
Krydderurter og deres anvendelse
mandag den 27 februar kl. 19.30
Bov Bibliotek
Bovvej 4
6330 Padborg
Havemanden og haveskribenten Anders Bech fortæller om hvordan krydderurter, køkkenurter, frugttræer og bærbuskekan være med til at styrke det dekorative i haven og tillige det sunde i køkkenet. I den moderne køkkenhave fokuseres der på sundhed, skønhed og enkelthed - køkkenhaven skal levere sundt, sjovt, friskt grønt og frugt, og det skal være en fryd for øjet. men det skal også være enkelt, idet den unge familie har nok at gøre. Det er nu der skal tænkes på om, der skal ske noget nyt i haven i år.

mojne og fortsat go' søndag til jer alle

25 kommentarer:

 1. Hvis du skal udvælge dig blot én - så er det bestemt Mme Alfred Carriere, du skal vælge. Den blomstrer rigt og længe - og den er bare så fantastisk smuk og velduftende :)

  SvarSlet
  Svar
  1. lyder spændende, her hermed noteret - og TAK for info..

   Slet
 2. Vi var i samme situation sidste år, og du har ret - udvalget er uoverskueligt. Vi var på jagt efter slyngroser uden alt for voldsom vækst og endte med Eden rose/ willestrup, red Eden rose/ rød Willestrup og Saint Swithun.
  God jagt!

  SvarSlet
 3. Jeg har ellers ærgret mig over, at jeg ikke kunne komme med til det foredrag, men nu kan jeg se, at det skal jeg være glad for, for hvad skal man vælge. Der er rigtig mange roser, som man slet ikke kan leve uden :o)
  Jeg vil nu også anbefale Mme Alfred Carriere, det er en skøn og livskraftig rose.
  En anden ting er, at jeg hører du har gode forbindelser til Ernst Jensen, kan du skaffe flere rosenbøger. Vi er nogen stykker som er ærgerlig over, at vi ikke nåede at få fat i den. Bl.a. frk. Anemone og jeg.
  Mojn her fra Samsø

  SvarSlet
  Svar
  1. enten skal der bygges en bro, eller også må du flytte ind til fastlandet :) :)
   - jeg mailer igen til Ernst og du hører nærmere efterfølgende

   Slet
  2. Hej Tim, Lisbeth Høneballe har ret... Jeg ER interesseret. Jeg sender dig en mail.

   Mojn

   Slet
 4. Hej Tim. Jeg kan godt forstå, du blev fristet. Sikke mange slyng- og klatreroser. Det må være svært at vælge, men måske blev nogle af dem fremhævet af foredragsholderen? Det lyder som et meget spændende emne at holde foredrag om, jeg elsker roser og har nu også nogle stykker - det er dejligt!

  SvarSlet
  Svar
  1. han fremhævede INGEN, og det var næsten det som gjorde det svært...

   Slet
 5. Jeg er bange for, at den med broen ikke lige går, det vil jeg heller ikke bryde mig om, og hvis jeg skal flytte til fastlandet, skal jeg jo væk fra min have, gisp det går ikke.
  Tak fordi du vil maile til Ernst :o)

  Mojn (skøn hilsen)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg forstår dig ganske udemærket, Samsø må være et smukt sted at bo ;)

   Slet
 6. Lyder som et herligt foredrag. Og det må være skønt at mødes sådan.
  Øv, gid jeg boede i synderjylland.

  Det der foredrag om krydderurter....

  Nå. God fornøjelse!

  Marianne
  Den Helbredende have

  SvarSlet
  Svar
  1. Krydderurter er et vigtigt element i min have, jeg kan og vil ikke undvære dem. Og til det foredrag om krydderurter vil kun udvide min horisont indenfor disse skønne planter :) ;)

   Slet
 7. he-he Tim, det glæder mig da at jeg ikke var den eneste der gik om muligt endnu mere forvirret derfra... jeg troede jo også at efter den aften var det "piece of cake" at finde den rigtige rose - men ak og ve!! Det eneste jeg pludselig blev klar over, var at der er roser med bøjelige "ranker" og med helt stive ranker, så afhængig af hvor de skal klatre har det måske også lidt at sige. Og udover de skal være smukke, blomstre længe og dufte godt, må de altså også godt være sunde og robuste, der er nok at tænke på som havetosse. Marie-Louises forslag Mme Alfred Carriere er da et bud jeg også har overvejet, - blandt mange andre!!

  Nå, men vi har jo lidt tid at tænke i så længe det stadig er vinter derude bag ruden.

  Hyggehejsa fra selveste fru friis den rosenforvirrede... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. jep... stadig vinter desværre, men foråret kommer vel SNART.......

   Slet
 8. Ja, jeg kan fint folge dig Tim, bliver ogsaa selv helt elektrisk naar det drejer sig om klatre/slyngroser :-) Men som fru Friis siger, er der da stadig lidt tid. Mermaid og Ghislaine de Feligonde skulle ogsaa vaere gode bud, men puh-ha...det er ikke let at vaelge fra.

  SvarSlet
  Svar
  1. dine 2 bud er ik' så ringe endda, vi må se hvad jeg kommer til at falde over til den tid ;) men det blir' ikke let...

   Slet
 9. Ja det kan jeg godt se... at sku vælge kun en ud af den lange liste, der er nærmest umuligt :o)
  Jeg har ikke den store rosenerfaring, så ingen anbefalinger fra mig :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. det er det man kalder "mission impossible roser" ;)

   Slet
 10. Lyder ellers godt med et lille rosenforedrag her i den kolde vintertid......og hvilket udvalg altså. Suk........fristelserne er enorme ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. Og det kræver virkelig karakter, at holde igen overfor alle de dejlige roser.. og at have karakter er nok ikke lige min stærkeste side !! hhmmm... ;)

   Slet
 11. Hej Tim
  Tak for sidst, dejligt at du nød foredraget.
  Flot at du vandt i Marie -Louises Give away, jeg vandt jo i fru Friis`s.

  Vil sige at da jeg jagtede historiske roser i efteråret endte det med at det blev dem som var til at skaffe så den faktor måtte jeg pludselig også tage med også lidt prisen da det hurtig kan blive dyrt og være havenørd.( og Samler)
  Men jeg fik da sat x ved nogle slyngroser som skal have et nærmer eftersyn når jeg har fået købt mig nogle ordentlig rosen buer( læs Claus Dalby og bilka først i marts)
  Mange Hilsener far Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Helle

   det samme her, jeg har også sat X ved et par stykker som kræver nærmere undersøgelse...

   Der kommer til at ske MAAAAANGE nye tiltag i min have her til foråret, og mon ikke der dukker et par nye roser op ;) :)

   Slet
 12. Det er bestemt svært at vælge men sådan tror jeg alle haveelskere har det, glæder mig til at se din have til sommer med nogen af de nye roser:-)

  SvarSlet
 13. Hej Tim.
  Tak for sidst.
  Det var rigtig hyggeligt og sjovt også at møde Fru Friis.

  Jeg har kun en lille have, og jeg kunne godt have tænkt mig at plante ca. halvdelen af de billeder der blev vist til foredraget. Så jeg forstår til fulde hvor svært du har ved at vælge.
  Til gengæld forblev jeg glad for de roser jeg plantede i efteråret, men de skal helt klart suppleres med nogle flere.Jeg har også helt konkrete planer, som du kan læse om på min blog.

  Mvh. Malene. Lad romantikken blomstre

  SvarSlet