søndag den 6. maj 2012

Rhododendron børnehavebed


I går var det plantemarked i Haderslev, og selvfølgelig måtte jeg lige kikke forbi... og atter engang klæbrige planter som springer i armene på en ;)
 
Det blev til 3 nye rhododendron, en Hosta "UFO" , spiral hvidløg, 2 stk amerikansk karse og lige en bog "Den praktiske køkkenhave"..

Og nu var problemet den at hvor fanden skal jeg nu plante disse "små" rhododendron, jeg kan måske nok finde en plads i mine bede, men !!! de bliver sku' kvalt af de andre planter pga. deres størrelse, så hvorfor så ikke lave et lille højbed til dem, hvor de kan få lov til at vokse sig lidt større og dermed blive mere robuste INDEN de kommer ud blandt de "voksne" 

Dertil kræves der lidt smågrene til at gøre jorden / spagnum mere luftig..

grunden til at den er lidt skæv er fordi der er et bed lige ved siden af, så jeg har lige omkring en halv meters gangsti derimellem... og træet er affaldstræ fra min arbejdsplads, og det er IKKE behandlet med noget gift eller lign... det forsøger jeg at undgå her i haven ;)

Og så er de plantet i "børnehaven" og bemærk for enden er der stadig plads til nogle flere, og der er en del plantemarkeder på kalenderen endnu ! så mon ikke at børnehaven bliver fyldt op inden længde :)

lige til slut nogle blomsterbilleder fra haven som jeg taget indenfor de sidste par dage...

 Fortsat god aften til jer alle :)


34 kommentarer:

 1. Hold da så lige op du er flittig Kim - Lige et nyt højbed til de der nye planter.. sådan bare lige mette vuns.. hatten af dig... og flot ser det altså ud det skal nok blive godt når de vokser til og springer ud med små fine blomster ;)

  Du kan helt sikkert finde flere lækre planter til resten af bedet - vi er jo kun først på sæsonen ;D

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg takker...
   jeg tror også at jeg blir' temmelig glad for børnehaven, og allerede på lørdag igen er der plantemarked i Gram, så mon ikke at det blir' fyldt ud ???

   Slet
 2. Skøn børnehave Tim - de skal nok blive til nogle artige "børn" der vil beønne dig med rig blomsting om nogleår :0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. det ser jeg skam også frem til, og det bedste er, at jeg ikke har set dem i blomst endnu, så jeg har MEGET at glæde mig til :)

   Slet
 3. Smil - god ide med børnehaven, men mon ikke du lige så godt kan bygge lidt flere børnehaver med det samme ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg håber ikke at du ret i at jeg bygger flere børnehaver ha..ha..ha... jeg skulle også gerne have plads til dem senere, og allerede nu har jeg et problem !!

   Slet
 4. Det har jeg også bemærket, altså at det vrimler med klæbrige planter på plantemarkederne.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja... og de burde forbydes med lov, de "satans" klæbrige planter !! og især overfor mig som i forvejen har en svag karakter for disse "bæster"...

   Slet
 5. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 6. Dejligt med nye planter - det med pladsen er jo et luksusproblem, som du åbenbart har en nem løsning på. Jeg gravede i en uge for at få etableret mit nye rhodo-bed....

  Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. så langt så godt herhjemme i haven, men gudskelov går det et par år inden de skal flyttes rundt i haven !! børnehaven giver mig et "pusterum" til de fremtidige have-overvejelser og stadigvæk mulighed for at anskaffe nye planter her og nu ;)

   Slet
 7. Skønt med klæbrige planter, dine små nye rhodoer ser søde ud. Snart skal du nok have bygget en børnehave mere :o) med alle de markeder.

  SvarSlet
  Svar
  1. og med den karakter som jeg har, kunne jeg godt frygte det værste med plantemarkederne ;)

   Slet
 8. Uha ja. Plater der springer op i armene på een, det kender vi vist alle til:-)
  Det må være dejligt at have sådan en børnehave til alle de små.
  Bliver pladsen for trang i børnehaven må du bygge en dagpleje-have med;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. nemlig... farlige planter som springer i armene på en, jeg håber pt. ikke at der blir' behov for flere børnehaver, men "never say never" !!!

   Slet
 9. Smart ide til de små. Der er også mange flotte blomster i dine andre bede :-)

  SvarSlet
 10. Tim, du er simpelthen fuld af gode ideer og losninger...og handlekraftig ! Det ser rigtig fint ud , og de andre billeder fra din have er jo den rene manna for ojnene.

  SvarSlet
  Svar
  1. takker for de søde ord, og jeg er allerede i gang med de næste have / byggeprojekt omkring børnenes legehus, jeg regner med at der kommer billeder derfra i løbet af næste uge ;)

   Slet
 11. Hej Tim.
  Sikken en virkelyst, det er dejligt at se:-)
  Hvor er det skønt, som det blomstrer hos dig.
  Har du tid en dag, evt. i næste uge, kunne jeg godt tænke mig at se din have "live" i dagslys. Du er også velkommen her engang ved lejlighed. Ellers ses vi i Geografisk have i Kolding den 5. juni, for der kommer jeg i hvert fald med.
  Ha' en dejlig dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. du skal være mere end velkommen til at se haven "live" , kom med nogle datoer så tager vi den derfra :)

   Slet
 12. Hvor er du herlig :-) Så bygger vi lige et lille bed.
  Det ser perfekt ud, og jeg tror at 'børnene' vil trives. Er stenene for varme eller pynt?
  Den børnehave skal du nok få fyldt op hurtigt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg bruger stenene både til pynt, varme og holde på vandet samt for at undgå at solsorterne graver det hele op... sten i haven giver ro i sjælen ;)

   Slet
 13. Hej. Jeg synes også, det er ret smart lige at bygge et nyt bed. Jeg har slet ikke de problemer med få mange planter endnu, men tror egentlig jeg ville blive glad for problemet! Det ser bare rigtig godt ud, det du har fået lavet.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg takker, det er godt at du "stadig" har masser af plads i haven.... :)

   Slet
 14. Skønne billeder af dine mange smukke blomster.
  Hvor ser det godt ud med dit lille ny bed. God ide.
  Det varer flere år før jeg ikke har plads til ny planter.
  Jeg glæder mig til ikke at have så meget synlig jord.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har da "lidt" plads endnu rundtomkring i haven, og det med "synlig" jord er Tabu herhjemme ;)

   Slet
 15. Hej Tim

  God ide. Rigtigt sødt børnebed.. Øh hmm host. Hvis du mangler jord, har vi 1 ha jord der er ledig, så du siger bare til, hvis du vil have dem i dagpleje her ;))

  SvarSlet
  Svar
  1. takker for tilbuddet, men så skal jeg ud på en køretur hver gang når jeg vil se til planterne, og så blir' du med garanti træt af mig når jeg konstant dukker op ;)

   Slet
 16. Det er ski da smart med sådan et børnehavebed, så behøver du slet ikke ha betænkeligheder ved at købe nye planter :o)
  Gode billeder fra din have... den gule bunddækkeplante, hvad hedder den? Min svigerinde har netop spurgt mig om jeg vidste det for hun har den også i haven :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg kan ikke huske navnet på denne bunddækkeplante, men den visner snart ned og så dukker alle mine hostaer op samme sted ;)

   Slet
  2. ja... selvfølgelig !! du har ret :)
   der er vorterod..
   OG TAK FOR OPLYSNINGEN :) :)

   Slet
 17. puha - kender også det med planter der springer efter én!
  Nogle mennesker er bare magnet for den slags - og det er du så også, ser jeg :-))
  Søde blå klokker også hos dig! Hvad mon de hedder?

  SvarSlet