fredag den 12. april 2013

1. april tog vi på udflugt til Den gamle by i Aarhus, det er mange år siden at jeg har været der sidst !!. Det var engang i folkeskolen.
 Det var STADIG vinter, og jeg havde nok lidt for store forventninger til at se disse "berømte" drivhuse som vi tit ser i diverse havebøger og haveudsendelser i fjernsynet...
 Og ungerne havde også godt af at se hvordan man levede dengang !! Niklas havde det ufatteligt svært ved at forstå at det IKKE var Ipad, mobiltelefoner, smartboard, computere og ikke mindst INGEN fjernsyn ??? .... De må virkelig have kedet sig dengang, mener han :)

 Det var Borgmesterhaven

 Apotekerhaven, nærmest et kedeligt syn ;)

 De berømte drivhuse, og så var dørerne FAN'ME låst !!! , jeg burde have haft et koben med ;)
 også desværre et trist syn..., og det undre mig meget at det IKKE var brugt kompost eller andet jorddækning vinteren over, og der var heller ingen kompostbunke i nærheden ?? kun et rodehjørne bag ved drivhusene ??? for dengang brugt man næppe kunstgødning når foråret bankede på døren ??
 Nydelig pottesamling :)


Og nu er foråret "næsten" kommet :) :) herhjemme :)
I gang med såning i drivhuset med sommerblomster og grønsager...
 Genbrug skal der til.... 
 - jeg har samlet en del kødbakker og mælkekartoner i løbet af vinteren !! jeg skære nogler huller i bunden og lægger et stykke avispapir i bunden så jorden ikke drysser ud..
 Lidt såjord og lige presse det lidt jævn, derefter frø og så......
si'er lidt jord ovenpå...
navneskilte og færdig....

Jeg vil lige fortælle at da jeg startede med at gemme den nederste del af mælkekartonerne, spurgte Henriette hvad jeg skulle bruge dem til ?? svarede jeg at de skulle bruges til blomster inde i stuen !!! Og så var det lagt i kakkelovnen !! hæ..hæ... Det var hun ikke helt tilfreds med !!!  ha..ha...

Go' weekend

14 kommentarer:

 1. Ja, Tim - Verden har forandret sig meget og hurtigt de seneste 10 år. Og jeg synes, det er fantastisk.

  Herligt at se dig anvende jordpresse og -sigte. Ligesom englænderne... Og det virker.

  Her ryster Per på hovedet af mig - jeg har planter, lys og varmemåtter i alle vindueskarme og endda på det fine skab i stuen!

  Ha' en dejlig weekend

  SvarSlet
 2. Her i huset så manden glad ud da der nu ikke var nattefrost mere (i denne omgang), så nu kunne alt vel komme i drivhuset... næ nej, sagde fruen så, ikke tomaterne og et par andre der hurtig fryser om tæerne... stor skuffelse! Og her gik jeg og troede at jeg virkelig havde begrænset mig!! Nå, men det store så-cirkus går igang i drivhuset nu og så har det bare at blive varmt.

  I bliver da nødt til at snuppe Den gamle by senere i år, de haver er givet flotte om nogle måneder. Vi har længe truet med at skulle derop, men det er endnu ikke blevet til noget.

  SvarSlet
 3. Jeg har aldrig været i den gamle by i Århus, så den har jeg bestemt til gode. Men jeg vil nu foretrække sommeren, de har jo en masse lækre pelargonier, som man måske kan købe stiklinger af! Kan da godt forstå, at du var skuffet over, at drivhusene var aflåst!
  Smart med de kødbakker, for de fylder jo ingenting. Smart med den si....har da et gammelt dørslag som skal kasseres til såjord, selvfølgelig.

  SvarSlet
 4. Du må vende tilbage til sommer så er synet helt anderledes Tim.....et virkelig fantastisk smukt sted -haven i Århus er vist bare gået i LAAAAAAANG vinterdvale lige som alle vi andres ;0)

  Ja vindueskarmene rundt omkring i havnissers hjem er er herligt syn i tiden....mine stue vinduer ligger helt ud til vej og fortov og det afføder ofte intereserede spørgsmål fra forbipasserende....."hvad er det dog du har gang i ??" ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 5. Tak for rundturen i Den gamle by. Jeg har endnu til gode at besøge den... (ja surt, at drivhusene var låst!!).

  Herligt med al din forkultivering! Jeg skal også have gang i en smule i drivhuset de næste dage. Ærteblomster og Solsikker. Dem kan jeg trods alt ikke undvære i år :D

  Hjerteligst

  SvarSlet
 6. Vi truer hvert år med at køre til Den gamle by, men det er ikke lige blevet endnu. Vores yngste er ellers helt pjattet med at gå på museum. Et år vi var ved Fortidsminderne i Skagen, var det en kamp at trække hende ud fra mini-udgaven af en fiskerbolig, hvor hun lavede mad og serverede for os alle.
  Jeg har en lille have, så jeg må begrænse min frøsåning. Det har så den fordel, at de først fylder noget når de er priklede og det foregår i "Drive-huset"
  God lørdag.
  Lotte

  SvarSlet
 7. Hej Tim
  Den Gamle By skal besøges om sommeren, så er haverne og drivhusene fantastiske. Men tag også julemarkedet med - synd du blev skuffet, men du må afsted igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim.
   Jeg tror du har det ligesom mig - jeg samler også alle de kødbakker o.l som der lander i huset. Min kone har vist nok opgivet at undre sig over det.

   Havehilsen
   Ole

   Slet
 8. Hej Tim.Lidt ærgeligt med den tur til den gamle by.Jeg var der sidste år i september,og der så der rigtig godt ud.
  Du kan se mit indlæg fra d.16/9......der er også billeder af Lisbeth fra Høneballehaven og Frk Anemone,som vi mødte til plantemarked i Botanisk Have.
  God weekend Jette

  SvarSlet
 9. Åh, Den Gamle By er sådan et hyggeligt sted at gå på opdagelse. Mindes mange dejlige ture under min studietid, samt akvarelkursus på de første år, hvor vi fordybede os i farverne...

  Og du er ikke alene med familiemedlemmer uden forståelse for, at vindueskarme mm skal fyldes med mini-drivhuse, toiletruller med jord og en pokkers masse urtepotter i denne tid - men så kunne de vel bare hoste op med et drivhus, ikke;0)?

  Dejlig aften fra Katinka

  SvarSlet
 10. Hvor er det dejligt, at der endelig er kommet lidt varme til landet ! Held og lykke med saaningen .

  SvarSlet
 11. Den gamle by er rigtig hyggelig om sommeren - så det skulle I ta' og prøve :-) Drivhusene en fine indeni også ..

  SvarSlet
 12. Hej Tim.
  Hvor var det ærgerligt, vi ikke var et par måneder længere fremme, da I skulle til Den Gamle By i Århus. I hvert fald ser Borgmesterens have fin ud, også i vinterdragt. Men oplevelsen havde selvfølgelig været helt anderledes om sommeren.
  Dejligt, at komme i gang med at så. Jeg har også små minidrivhuse med masser af grønne spirer stående, i mine vinduer. De ting jeg havde sået ude i udestuen er rykket ud til Helle i hendes drivhus, hvor hun passer dem for mig, indtil jeg har fået mit eget lille nye drivhus "på benene".

  Venlig hilsen Malene

  SvarSlet
 13. Du er da flyttet ud i drivhuset kan jeg se. Jeg har stadig nogle bakker stående i vindueskarmen i køkkenet, men i stuen kommer de ikke!
  Lækker sort muldjord, det er lige før jeg bliver lækkersulten :-)

  SvarSlet