torsdag den 22. maj 2014

Turen til Mors - Tante Grøns have

Det har længe været kendt at Tante Grøn holder åben have, Claus (Dalby) har allerede for længde siden gjort lidt reklamer for denne begivenhed på bloggen.
 Godt nok er det noget af en køretur helt derop fra det sønderjyske..... jeg nævnte min interesse for at besøge denne "berømte" have for min kone !!! det havde hun kun hovedrysten for at køre så laaaaangt !!! for at se en have ?????? - Men da jeg nævnte muligheden for at sætte dem af ved Jesperhus og jeg så selv tog på havebesøg !! da kan jeg lige love for at "den laaaange tur" blev en særdeles go' ide :) :)
 
 Vi ville så derop om søndagen (18/5-14) åbningstiden i haven var fra kl. 13-17, så jeg håbede at have go' tid !!!! men ak..... konen vækkede mig fra min skønhedssøvn kl. 7.05 ???? kaffen er klar, sagde hun. - fan'me tidligt på en søndag... Men hun ville have det meste ud af Jesperhus, og hva' dælen skulle jeg så få tiden til at gå med på Mors allerede fra kl. 10 ???
 Det gav mig muligheden for endelig at besøge en af de mere spændende planteskole her i landet ! nemlig Heide's planteskole i Thisted som ligger omkring 20 min. kørsel fra Tante Grøn's have..

Jeg have ellers taget 44 billeder på hele denne tur, men da jeg kom hjem var der kun 10 tilbage på kameraet !!! - surt !!! 
Herhjemme i det sønderjyske handler jeg trofast ved mine lokale planteskoler, men efter at jeg har besøgt dette sted må jeg nok lige tilføje dette sted som en af mine "faste" handelssteder fremover ;)
Det er virkelig en oplevelsesrig planteskole meget ud over det sædvanlige som man "normalt" ser på typiske planteskoler :) Heides planteskole er også godt beskrevet i Claus Dalby's bog "Havedrømme", og det var her jeg læste første gang og dette pragtfulde sted :).

Efter en go' time's tid måtte jeg frygte at denne planteskole pga. alle de "farlige" planter som KLÆBER SIG FAST i hænderne på en... og især 2 storkenæb blev hængende ;)....

 Nu kom jeg endelig til den berømte have som var turens hovedpunkt.... Tante Grøns have... og jeg ærger mig stadig over de mistede billeder :( 

Bemærk vaserne med Syrenblomsterne
Her er der ikke plads til kultivator og hakkejern - herligt, lige min stil :)
Denne ejendomsgrund er mildest talt ikke tiltalende på nogen måde !! forstil jer at have et hus med en stejl skrænt ???? og så INDEN Tante Grøn og gemalen overtog grunden ????  - jeg havde nok løbet skrigende bort....
 - Så jeg tager virkelig hatten af for dette Haveparadis som de har fået skabt på denne grund, ud fra disse betingelse med en skrænt :)

Gode farvesammensætninger uden at det bliver for meget, jeg følte mig helt afslappet da jeg stod og kiggede på dette bed - herligt...
Der er en del gode siddepladser rundt i haven, uanset hvor man sidder i haven er der ALTID noget godt at kigge på....

Lige inden hjemturen skulle jeg hente resten af familien i Jesperhus og lige have aftenmaden der inden vi kørte sydpå ..
Celina, Niklas og Pernille med grillpølser
Her er fruen i gang med at grille pølserne...
Min yngste prinsesse :) :)

Græskar plantes ud :)
Hvis det er en grønsag som vi SKAL have i haven, så er det græskar !!!! og det er only for børnenes skyld !!, Niklas ELSKER græskarkage, Celina og Pernille hygger sig med Halloween hovederne :).
 - I det sidste mange år har jeg høstet frøerne om efteråret og gemmer dem til forår og sår dem i drivhuset og derefter den SAMME procedurer år efter år.... græskarkage og halloween....
 I år skal de plantes i Pernilles have...
  Og Celina hjælper gerne med at grave hullerne...

Fortsat go' dag :)

25 kommentarer:

 1. Du har helt ret - morsingboerne har vendt den umulige grund til en fantastisk have. Jeg imponeret over, hvor gode I er i din familie til at tage hensyn til alles interesser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja.... og alle var glade :) :) - dog på nær mig da jeg opdagede at mine billeder var forsvundet ;(

   Slet
 2. Ja, det er fantastisk hvad de to i Flade har fået ud af den skrånende grund! Tak for fine billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. ja... det er et godt stykke arbejde de har fået udført :)

   Slet
 3. Det blev jo til en rigtig hyggelig familietur , dejlige billeder.

  SvarSlet
 4. Flotte billeder, de der blev tilbage, hvor blev resten af? De kan da ikke bare forsvinde af sig selv?

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg takker, men hvad fanden det er sket med billederne aner jeg ikke ??? de billeder som vist er en af de første, midterste og de sidste billeder, så ikke engang her er der en forklaring på hvor de blev af ?????

   Slet
 5. Hej. Sikke en udflugt I har været på. Jeg undrede mig også over, hvor dine billeder er blevet af? Men man fik dog et fint indtryk af havebesøget, det ser bare fantastisk ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. takker nuttede ven ;) - det er sgu' surt med de tabte billeder, så det ender nok med at jeg må have fat i hendes bog ;) (Tante Grøns have)

   Slet
 6. Fed søndag for alle :) Jeg har stadig tilgode at besøge Heides Planteskole, men det skal nok blive en dag... Ja, det er vildt imponerende med den Tante-have - et paradis på jord.

  Hvor er I gode - sådan alle at plante græskar, det bliver sjovt til efteråret.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det bedste ved at børnene hjælper til i haven, er at de selv følger med i hvad der sker og gror og ikke mindst - en go' haveoplevelse for børnene....
   - Pas på med Heide's planteskole !!!! de planter hænger forbandet godt fast i hænderne ;)

   Slet
 7. Hvor skønt at hele familien kan tage på tur og få alle ønsker opfyldt. Der har godt nok været trængsel deroppe på bakken på øen, hvor må det ha' været hyggeligt... :o)

  SvarSlet
 8. Det lyder som en dejlig familietur. Tak fordi du tog os med på tur.
  Ha' en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. skøn familiedag trods adskillelse ;)

   Slet
 9. Det lyder som en god handel - både med resten af familien og på planteskolen. Jeg var oppe at se Tante Grøns have i sensommeren, men kunne godt tænke mig at se haven klædt i forårsklæder. Men weekenderne er som sædvanligt på denne årstid fuldt besat :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne godt have forstilt mig hendes have om foråret - det må virkelig have været en oplevelse, men det må vi have til gode :)

   Slet
 10. OK, kunne sagtens have brugt nogen flere billeder fra Tantens have, men de 10 der var - var dejlige :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja.... og det ærgre mig stadigt at billederne er forsvundet :(

   Slet
 11. Kære Tim.

  Tusind tak for hyggeligt besøg og mange mange tak for et dejligt indlæg. Ja, man kan nå meget på en dag, hvis man står tidligt op.

  Jeres dejlige børn ser ud til at hygge sig i Jesperhus og det var fint, at hele familiens behov og lyster blev tilgodeset.

  Ja, planter kan være nogle farlige klæbrige bæster, der klistrer sig fast til een. Umulige at ryste af sig igen.

  Det er nogle fantastiske billeder, du har taget Tim. Godt, at borte ikke tog dem allesammen.

  Hav en dejlig søndag og hils din familie.

  Knus fra æ ø

  SvarSlet
  Svar
  1. det er mig som takker for en hyggelig dag i din have, det har virkelig været en succes for Jer, masser af besøgende, godt vejr og ikke mindst en go' stemning :)
   - Jeg skal til tider være kreativ for at finde løsninger så ALLE bliver tilfredse herhjemme når sådanne havebegivenheder opstår.... - Indtil nu har det lykkedes mig godt :)

   Slet
 12. Det var da godt, I tog turen derop - Tantens have er simpelthen fantastisk. Jeg nævnte det også for min mand, som havde samme hovedrysten til overs for mit forslag - skæbnen ville, at der alligevel kom andre planer i vejen den weekend, så det blev ikke aktuelt at lokke med Jesperhus eller andet!! Men derop kommer han altså, før eller siden, om jeg så skal slæbe ham bag bilen.. Godt I fik en dejlig tur ud af det, alle mand.

  SvarSlet
  Svar
  1. Din stakkel ;) - ægtefæller kan til tider være en "stopklods" ;( ;( som du har læst fandt jeg en "løsning" på dette problem for min kære familie, og næste gang jeg skal til Mors, så vil jeg IGEN lokke med Jesperhus ;) ;)

   Slet
 13. Lyder til at ha´ været en rigtig dejlig familietur.
  Tak for fine billeder.

  SvarSlet