lørdag den 30. april 2016

Skal ??, skal ikke ?? - men nu sker det :)

Jeg har længe haft en drøm om, at have lidt høns i haven. Men... det er jo lige med at få tid til at få bygget en hønsehus og gård dertil !! for have-projekter har jeg pt. rigeligt af som jeg gerne vil have færdig... FØR !!! evt. høns i haven :)
 - Men nu kommer hønsene nok foran alle andre projekter !!! - Jeg har fået en lille pæn hønsegård m.m. af min nabo, den sidste høne døde for et par måneder siden, og efter at de har fået ny hund er der ikke plads til høns mere..
 - Alle i husstanden herhjemme  er meget opsatte på at få høns, så jeg må i gang med at finde plads til hønsene..
 Fin lille gård, jeg skal også kun have 2 eller 3 høns.., først skal jeg lige have den repareret lidt og derefter males..
 Og plads ????? NEJ.... ingen plads til gården !!! men her bagerst i haven, til højre for vandtønden er der mulighed for hønsegården :)
En enkelt græs-plante, ellers er der kun bregner og hostaer, og dem fordeler jeg rundt i haven...

Lang vej til det færdige resultat, så jeg må bare komme i gang :)

fortsat go' weekend22 kommentarer:

 1. Spændende og et flot hus.
  God fornøjelse og god arbejdslyst.
  Mojn

  SvarSlet
  Svar
  1. jo tak.... Det bliver et spændende process med høns i haven :) :)

   Slet
 2. Hej Tim, det bliver da så hyggeligt med høns i haven :o) det er et flot hus du har fået. Skal de ikke ud og gå fri om dagen ?

  SvarSlet
  Svar
  1. jo tak.. jeg glæder mig til hønsene kommer, og jeg har også gjort mine tanker med at at dem færdes rundt i haven om dagen !!, men, det er jo lige det med de kære naboer ?? - jeg vil nok tøve lidt med at slippe dem fri INDTIL jeg ved hvor jeg har mine kære naboer i forhold til høns som naboer ;)

   Slet
 3. Jeg tror du bliver glad for dem :) Mine børn har hygget sig meget med vores høns. de var meget tamme. Silkehøns(kan ikke flyve)er søde og fine, bliver nemt tamme og larmer ikke meget 8 de ligger så heller ikke voldsomme mængder af æg) dværg maran (kan flyve)er også en god slags og de ligger pæne små mørke æg :) dværg kochin er også rigtigt søde og flyver stort set ikke.
  God fornøjelse med det
  KH
  Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Merrymad :)
   Mine børn glæder sig også helt vildt til at hønsene kommer, og TUSINDE TAK.. for dine oplysninger omkring dværghøns, som jeg nok også skal have :)

   Slet
  2. alle tre racer er nogen mine børn har haft det godt med, de bliver nemt tamme. silkehønen sad på skulderen som en anden papegøje :)

   Slet
  3. lyder godt :) :) jeg håber også at det lykkes for os at få nogle tamme høns :)

   Slet
 4. Hej Tim. Det er da spændende, at du skal have høns. Jeg tror også, du bliver glad for dem. Tænk, så får I måske friske æg hver dag:) Det er dejligt med projekter, man skal bare huske at tage dem lidt efter lidt. Rigtig god fornøjelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Birgitte
   nemlig.... jeg tror også at det bliver en succes :) - men jeg hader at have for mange uafsluttede projekter liggende !!! - men de bliver færdige her i år, det skal de !!! (håber jeg ;) )

   Slet
 5. Høns er hipt, sådan er det bare. Vi ville også gerne have høns, men fritgående i haven kan være et problem. Høns i bur er ikke helt så charmerende som når de går rundt og fourager. Men jeg læser gerne med på jeres erfaringer.
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Henrik
   helt enig, i en by-have skal man lige været lidt forsigtig med at slippe dem fri i haven - det kunne starte en værre nabokrig... , og der skal nok komme adskillige indlæg omkring hønseprojektet i løbet af dette spændende have-år :)

   Slet
 6. Hvor er det spændende...

  Vores genboer har lige fået høns - og jeg er da lidt misundelig...men jeg har kun plads til høns, hvis jeg dropper surbundsbedet - og det gør jeg altså ikke.

  Rigtig god fornøjelse med hønseprojektet.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg takker, jeg måtte også ofre lidt af et staudebed for at gøre plads til hønsegården :) - men vi glæder os til at hønsene kommer :)

   Slet
 7. I would love to have chickens too and your little chicken coop looks like the perfect size for a backyard.

  SvarSlet
  Svar
  1. Thanks Rosemary - We look forward to chickens moving in.. :)

   Slet
 8. Hej Tim.
  Ja, der skal jo også være gang i alverdens haveprojekter og haveplaner her i foråret, ellers bliver jeg da helt bekymret for dig;-)
  Det bliver spændende med høns i haven. Det havde jeg før jeg blev skilt. Stor prydhave, køkkenhave, drivhus, potteskur og et stort hønsehus og hønsegård. Oftest gik hønsene dog ude i haven, men så var det vi fik fugleinfluenza, og så skulle de blive i hønsegården, og den skulle dækkes af med net. Vi havde i omegnen af 20-25 høns og ikke mindre end 3 haner.... de to af dem fra kyllinger, ligesom de fleste af vores høns. I kan godt glæde jer. Høns er ikke bare god gødning, og æg på bordet. De er både sjove og hyggelige.
  Knus
  Malene

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Malene
   Meningen var ellers at i år skulle jeg ikke have alt for mange haveprojekter kørerne, for de sidste 2 år har været temmelig hårdt pga. tilbygning og genopretning af haven.
   - Men, hønseprojektet kom helt uventet, og jeg har gudskelov overskud til det :)

   Slet
 9. Hej Tim
  Det er dejligt med høns :) Vi har netop givet vores væk, fordi dem, vi havde nu, ikke på nogen måde var til at holde inde i gården. Og de skrabede overalt i bedene. Det har været ok hele vinteren, men ikke nu på denne tid af året.
  Vi skal derfor have Orpington-høns nu, for de er meget dovne mht. at skrabe i jorden. De vil få lov at gå frit - det er nu engang det hyggeligste - og hvis alle naboerne kan have deres katte til at gå frit omkring (hvilket i øvrigt er forbudt ifølge loven), så kan vores høns da også.
  Vi får daggamle kyllinger fredag eller lørdag, og har beholdt en enkelt, meget skruk høne, som så får listet de nyankomne ind under vingerne. Når ungerne er store nok, kommer hønemor ud til den nye ejer af de øvrige...
  God fornøjelse til jer alle med høns i haven
  Marie-Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Marie-Louise
   Skønt at se dig på bloggen igen :) :)
   Pt. overvejer jeg seriøs dværg wyandotter, de har passende størrelse til vores nye hønsegård :) :) satser på 3-4 stykker, men jeg skal over først lige have renoveret gården inden og derefter fundet et sted hvor man kan købe de kære wyandotter :)

   Slet
 10. Nej hvor skønt 👍 I kan roligt glæde jer, for det er skønt at have høns i haven. Vi har selv fået vores i år og det har giver mere liv til haven. Jeg stiller mig gerne til rådighed hvis du har spørgsmål. Vi har tre sorte dværg orpington, som går i bur men om dagen går de bag afgrænset område - bag nøddehegn. God arbejdslyst!

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn i det nordjyske :)
   jeg takker, og det er da ikke helt udelukket at jeg tager imod dit tilbud om råd og erfaringer omkring høns i haven :) :)

   Slet