søndag den 4. marts 2012

En dag på Have-"kontoret"

Ak...ja.. en virkelig go' lørdag i haven...
 Dette græsplæne-sted er et nummer FOR kedeligt... jeg vil have flere højbede, og desværre må jeg begrænse mig til flisegangen !! for på anden side er det børnenes område med legehus, sandkasse og gynge...
Denne højbed har jeg "klappet" sammen af affaldstræ og selv sømene er blevet genbrugt !!, som i bemærker er fliserne lagt ovenpå græsplænen, og meningen med denne galskab er at når der først er kommet jord i kassen og dertil planter så vi den synke lidt, der er også meningen at den senere skal males og laves et pæn sti rundt og den..
Og for at give planterne den perfekt start !! så må der go' kompost til. Det øverste del af komposten lægger jeg til side og tager bunden..

Og jeg kunne høste 4 trillebør fuld med rigtig god kompost !!! denne kompost er ca. 1 - 1½ år gammel. Jeg burde næsten meldes for doping :) med den energi-tilskud mine planter får :) ;)

Ca 500 meter fra hvor jeg bor ligger der en nedlagt ejendom, og skoven ved siden af , er for tiden dækket godt til med disse smukke dorthealiljer. Og selvfølgelig kunne jeg ikke holde mig tilbage jeg måtte lige forhøre mig af om ikke liiiiige kunne snuppe et par stykker, og heldigvis fik jeg lov.
 Så hjem efter trillebøren og en spade (ud over mig, som nogle nok ville tænke ha..ha..). Samtidig hentede jeg Niklas som var til fødselsdag, han var dog lidt flov over at følges med mig hjemad med en trillebør og dorthealiljer. Og alligevel sagde han "de blomster er meget flotte, dem kunne han godt lide" !! tjaaa... han har da egentligt ret !! flotte er de...Fortsat go' søndag :)

35 kommentarer:

 1. Det ser i sandhed ud til at det var en helt ekseptionel god dag Tim :0)

  Kan næsten dufte mulden fra komposten herhjemme og så de gudeskønne Dorothealiljer.......smukt og ind imellem lønner det sig at være fræk - det var netop på den måde jeg erhvervede mig mine for et par år siden ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
  Svar
  1. ja... og hvis jeg ikke gjorde dette !! ville jeg nok have fortrudt dette....

   Slet
 2. Dorthealiljer er skønne. Jeg kan se at der er mange der gerne vil have dem. Har selv lidt, men skal have dem delt når de er afblomstret, så de kan fordeles ud i bedene. Ja, græsplæne kan være kedeligt, men når dine børn bliver større kan det være du må fjerne den:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mine liljer skal også deles efter afblomstningen, men i første omgang vil jeg nyde dem i krukker, og mine fremtidsplaner er at plænen skal reduceres meget kraftig NÅR børnene er blevet større...

   Slet
 3. Ja, jeg kunne også godt få kig på nogen store dejlige frie græsaraler(fodboldbanen)til nye træer/hegn/bede, men børnene skal jo have deres areal så længe de gider at tage med i sommerhuset.
  Jeg må udvide de eksisterende bede lidt, så der bliver plads til alt det der skal afprøves.
  Dit højbed er bare så flot - spændende hvad der skal i det - men det er jeg sikker på at vi hører mere om senere på sæsonen.

  SvarSlet
  Svar
  1. I kommer snart til at høre mere om disse højbede, og jeg er så heldig at ungerne ikke gider at spille fodbold, men elsker gemmeleg i haven :)

   Slet
 4. Dejligt at du fik lov at tage nogle Dorothealiljer, de er rigtig kønne, det har din søn ret i.
  Herligt med alt det gode kompost og nu får du flere højbede. Måske til grønsager eller krydderurter?

  SvarSlet
  Svar
  1. der skal være plads til både grønsager og krydderurter, og der kommer flere højbede endnu...

   Slet
 5. Og hvad skal der så plantes i dine fine kasser, Tim? Mon ikke du kunne liste lidt af græsset fra børnene ved at tilbyde dem et stykke 'egen have'? (De mister måske hurtigt interessen, og så kan du overtage hi-hi)

  SvarSlet
  Svar
  1. "egen have" til ungerne !!! De finder gerne frø, planter, løg og knolde, og så siger de til far at det skal DU passe !!
   - men de vil gerne male højbedene, og dertil har de fået lov til selv at bestemme farverne... og det med farverne kommer jeg nok til at fortryde ;)

   Slet
 6. Sikke en skøn kompost - sådan én drømmer jeg også om :-) Og ja der er masser af 'vitaminer' til alle dine planter.
  Du er en heldig kartoffel, at du fik lov til at tage lidt dorthea-liljer. De er så flotte :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. jep... de liljer er meget smukke, og ja... jeg er en heldig kartoffel :)

   Slet
 7. De heldige regnorme der bor i din kompost, det ser sørme lækkert ud. Jeg har en lille kompost produktion bestående af møg fra marsvin og kaniner. Det tager lidt tid før savsmuld bliver nedbrudt men hvor der er en vilje er der en vej.
  Tillykke med liljerne, de er skønne. Jeg må vist også ud med spaden.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja... du må frem med spaden for det er nu du skal hamstre disse godbidder...

   Slet
 8. Det bliver da bare flot med de højbede - spændt på at høre om indholdet, der skal ned i denne fantastiske kompostberigede muld.

  Tillykke med Dortea'erne - de er skønne.

  SvarSlet
  Svar
  1. takker... bare vent de højbede blir' pænere endnu...

   Slet
 9. Det ser ud til, at du har haft en dejlig dag på "kontoret". Jeg har kun lige været ude med vasketøj. Ellers har det været "Armchair-gardening". ;O)

  SvarSlet
  Svar
  1. ak...ja.. det vasketøj er en sur pligt... men desværre har vi for mange bønder rundtomkring vores lille by, og lige så snart der er "lidt" fint vejr så finder de, de satan's gyllevogne frem og derefter stinker hele byen af gylle og hvis man så har vasketøjet ude sååååå.....

   Slet
 10. Det lader til at Dorthealiljer er i høj kurs, man føler sig helt heldig at ha nogle i haven :o)
  Mine er kommet til på samme måde som dine... jeg spurgte dog ikke om lov ;o) På en gåtur med hunden over markerne, så jeg disse skønne skabninger i et læhegn, og så var jeg den der var gået tilbage efter skovl og spand... og nu står de altså i min have :oD

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 11. Hvor er du heldig sådan at få lov til at få de fine Dorthealiljer :-)

  Det er ren luksus at have sin egen kompost, som man bare kan tage af efter behov. Det kommer jeg til at savne det første år, når vi flytter.

  SvarSlet
  Svar
  1. For mit vedkommende er komposten en meget vigtig element i min have..., men med den store have du nu får, så går det vel kun et par år og så har du også den perfekte kompostbunke

   Slet
 12. Dine højbede ser godt ud.
  Jeg glæder mig til at se billeder derfra til sommer.
  Dorthealiljer er smukke. Vi har dem ogsåi haven. Jeg kunne bruge mange flere.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kikker også efter andre typer dorthealiljer og så HAPS... og selvfølgelig spør' jeg om lov inden ;)

   Slet
 13. Ja, yndige er de bestemt! Og det ser jo spaendende ud med det project , som du har gang i, glaeder mig til ar se det malet og med lille sti omkring.

  SvarSlet
  Svar
  1. Stien skulle meget komme her iløbet af forsommeren...

   Slet
 14. Sikke nogle skønne højbede du har fået ud af dit træ, det bliver da rigtig godt :o) Også lækkert med hjemmelavet muld, jeg håber jeg når dertil denne sommer.
  Sandelig en rigtig god dag på det havekontor... ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. det var en perfekt dag på "kontoret"

   Slet
 15. PS. Første gang jeg læste dit indlæg, stod der "selv sønnen er blevet genbrugt..." - sandelig godt han nøjes med at rose dine gækker!! ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. det kan desværre til tider gå for hurtigt med at skrive et indlæg, og endda læse "for hurtig"... ha..ha..

   Slet
 16. Det var vist en god dag på kontoret. Har lige været på plantecenter og købt Dorothealiljer, har ikke været lige så heldig som dig:):) hvor er de smukke. Glæder mig til at se mine springe ud. Vi har også lavet en kompost, men jorden er ikke helt færdig endnu, men det kommer:)

  Glæder mig til at se højbedene, når de er færdigplantet.

  Mange hilsner
  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. glæd til komposten, det kan simpelthen ikke betales med alverdens penge for det er ren guld til haven ;)

   Slet
 17. Hej Tim. Sikke meget god kompost du har. Det må være næsten som en gave at grave ned i bedene. Jeg tror det bliver flot med højbed. Jeg kan lige se for mig en dreng med sin far, der kører en trillebørfuld blomster. Hvad skal man lige sige til det? Jeg synes hans ord var godt valgt!

  SvarSlet
  Svar
  1. han var lidt pinlig ved at gå ved siden af mig, med en trillebør med spade og liljer...
   - men, han ved hvor "have-gal" jeg er, så det overrasker ham ikke ;)

   Slet
 18. Hej Tim. Jeg er meget imponeret over dit højbed. Det bliver helt sikkert rigtigt flot. Jeg har selv haft højbede i flere år. mvh Søren

  SvarSlet