søndag den 24. juni 2012

Heksebryg !! eller vidundermiddel :)

Efter opfordring af Susanne fra "Akelejer og andet" , vil jeg nu skrive lidt om min oplevelse med en af hendes opskrifter som hun bragte sidste år på hendes blog...  Nemlig Tibetansk helsekur..

Men.... jeg vil lige vende helt tilbage til starten, længde før jeg startede på dette "heksebryg" ;)  Ude på min arbejdsplads har vil tilknyttet en massør som kommer en gang om måned giver os en gang "tørre tæsk" på ryggen. Som vi alle ved så har vi vel allesammen nogle ømme punkter på kroppen !!
 Men for mig var det altid slemt ?? jeg havde rigtig maaaaange ømme steder på ryggen, de var endda så slemme at lige så snart han rørte mig med en lillefinger så hang jeg oppe i loftet, og ja..... jeg kunne tilstå HVAD SOM HELST..... under "torturen", og jeg var altid kvæstet mindst 2 dage derefter...

En dag så læste jeg et spændende indlæg på Susanne's blog ang. en helsekur, og det slog mig at jeg have læst det et eller andet sted før ?? Jeg fandt hurtig frem til en af mine bøger som jeg engang købte,  nemlig...
 Urt - din helbredende have, af Rikke Goerlich
Og ud fra denne bog brugte jeg denne Tibetansk kur opskrift

350 gram hvidløg
1/4 liter vodka eller snaps (måske lidt mere hvis hvidløget suger det hele)

Rens hvidløgene i hånden MÅ IKKE KOMME I KONTAKT MED JERN !!  , mos dem derefter i en morter af træ eller sten, eller som jeg gjorde i en frysepose og bankede dem med en træhammer..

Kom de knuste hvidløg i et gras eller lign. og hæld vodka eller snaps i efterfølgende, og hvis løgene suger alt "sprittet" så hæld lidt mere i indtil løgene er "mættet"..

Stil det så i køleskabet i 20 dage, og ryst gerne glasset engang imellem, og HUSK ingen metal !!!

Og jeg vil advare mod farven, det bliver mere end ulækkert farve at se på (slimgrøn) og meget kraftig duft af hvidløg..

Efter 20 dage fjerne man så "kødet" (hvidløgsrester) og dette kan gøres ved et kaffefilter, men jeg valgte kun at fjerne de store klumper !! og derefter igen 2 dage i køleskabet... og så er den klar...

Drik "heksebryggen" i lidt vand før hvert måltid efter følgende skema: ( Jeg valgte kun at gøre det om morgenen og aftenen):
Fortsæt med at tage 25 dråber 3 gange dagligt, eller som jeg gjorde én gang dagligt i et glas vand, indtil der ikke er mere af udtrækket tilbage.
Kuren må ikke gentages før efter 5 år !! står der i bogen.

Og hvis du får medicin, bør du vise din læge denne opskrift FØR du går igang med den !!

Jeg oplevede følgende under / efter behandlingen:

Gode ting
Knap så heldige ting
Mere energi og overskud.

INGEN forkølelse, i form af snotnæse eller lign. (behandlingen foregik i vinteren).

Ømme punkter på kroppen er forsvundet

Luft i maven.

Urin bliver næsten helt ræverødt.

Stinker af hvidløg.

 Hvis du er til urter i haven og gerne bruger af dem så vil jeg på det varmeste anbefale bogen, bogen fortæller hvordan man kan bruge lægeplanter / urter til at forebygge og lindre sygdomme som allergi, depression, influenza og forkølelse.

Bogen beskriver om 16 udvalgte lægeplanter, som er Aloe vera, brændenælde, citronmelisse, Ginkgo, Ginseng, hvidløg, hyben, hyperikum, vellugtende kamille, morgenfrue, mælkebøtte pebermynte, røllike, solbær, purpur solhat og timian.

Hver plante bliver godt beskrevet med historie, myter, naturmedicinske historie, interaktioner og bivirkninger og gode opskrifter til husapoteket. Og da dette indlæg handler om hvidløg, anbefaler Rikke Goerich at man bruger hvidløg....
 • som bakteriedræbende middel
 • mod virus infektioner
 • til bekæmpelse af svampeinfektioner både indvortes og udvortes
 • mod parasitter
 • for at lindre afkorte forkølelse og influenza
 • mod katar på slimhinderne
 • for at lindre bronkitis og astma og styrke vejrtrækningen
 • mod alle former for kredsløbslidelser, herunder forhøjet kolesterol og forhøjet blodtryk 
 bogens ISBN 978-87-7680-266-0, hvis nogen skulle få interesse for denne gode bog. Se evt. også www.urteskolen.com
 
HVIS man havde denne bog stående for omkring 500 år siden, så kunne jeg frygte at man blev anklaget for hekseri og derefter brændt levende !!
 
 

Hvidløg er blevet kaldt for den stinkende rose, fordi det stinker, men ædelt som en rose.

24 kommentarer:

 1. Hold da op for en 'stinker' ;) men rigtig dejligt at det hjalp dig af med de ømme punkter og alle de andre gode ting.

  Tja heksebryg eller ej - hvidløg kan virkeligt noget og smager under normale omstændigheder rigtig godt :)

  Tak for de gode oplysninger - Go søndag til dig

  SvarSlet
 2. Det lyder som en "krads" drik, men ingen tvivl om, at hvidløg og andre lægeplanter har en helbredende virkning. Dejligt at du havde sådan en god effekt af kuren. Er du stadig uden "ømme punkter" på ryggen?

  Hvidløg og astma - måske er det derfor, at jeg gerne vil have hvidløg i maden. Tror vores kroppe fortæller os mere end vi lige regner med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja... de ømme punkter er sku' forsvundet ;) Og vi skal jo' lytte til kroppen, inden det er for sent...

   Slet
 3. Hold dag op en kur. Jeg har det nøjagtig som du havde det. Jeg har rigtig mange ømme punkter, når massøren rører ved mig, men jeg er gået over til zoneterapi, det er behageligt at få nulret sine fødder, og massage kan jeg ikke med.
  Jeg har dog ikke lyst til at prøve din kur, da jeg er allergisk overfor hvidløg, min mave kan ikke tåle det, og jeg kan heller ikke lide det, måske hænger det sammen, men nej tak jeg vil ikke stinke af hvidløg :o) Tak for opskriften jeg er glad for at høre, at den hjalp dig.
  Mojn fra Samsø

  SvarSlet
  Svar
  1. mojne igen...
   trist at du ikke kan tåle hvidløg, det er ren guld ;)

   Slet
 4. Hej Tim. Du milde, det lyder som en skrap kur, jeg tror ikke, jeg har nogle ømme punkter, men godt, at den hjalp dig. Jeg har engang fået at vide, at hvis man er ved at blive forkølet, er det også godt at spise syltede hvidløg. Det har jeg prøvet et par gange og det hjælper faktisk!

  SvarSlet
  Svar
  1. Og når man kan mærke at en forkølelse er på vej, så er det godt at hælde noget kogende vand over maste hvidløg, og drikke det som the lige inden man går i seng ;)

   Slet
 5. Jeg må vist tage mig sammen og tage 'min egen kur' :O)
  Du er ikke den første som har fortalt om de positive resultater af kuren. Så hvad venter jeg på??

  SvarSlet
  Svar
  1. ja... kom så igang - den kan absolut anbefales

   Slet
 6. Uha Tim , der ramte du lige MIT omme punkt...jeg eeelsker nemlig hvidlog og spiser det faktisk dagligt, raat eller kogt. Men jeg maa indromme at forkolelser faar jeg mange af, men det er maaske fordi snapsen mangler ? :-) Knus...interessant indlaeg.

  SvarSlet
  Svar
  1. kik under mit svar ved Birgitte, den kan måske bruges :) jeg elsker skam også hvidløg :)

   Slet
 7. Superfedt at læse, Tim :-) Jeg har lavet næsten samtlige af tinkturerne i 'Urt' (der bor en heks indeni mig, vist nok :-)

  Jeg har skam også lavet hvidløgstinkturen, og hvor var det dog hårdt at pille alle de hvidløg med fingrene! Men, jeg har ikke turde at gå i gang med kuren før sommerferien, da jeg i mit job er i meget tæt kontakt med andre mennesker, og jeg frygtede for odøren! Men sommerferien står for døren, og så går jeg i gang. Stakkels min mand...

  SvarSlet
  Svar
  1. det glæder mig at høre at du også vil bruge brygget ;) glæder mig til at høre om den også har en effekt på dig, og så må din mand tage plads i garagen i den tid kuren står på :)

   Slet
 8. Så vil jeg lige komme med et lille råd angående den fæle hvidløgslugt.
  Det kan hjælpe at tage et stykke citron kræl og tygge/have i munden. (Økologisk selvfølgelig)Det tager den værste lugt :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg tog gerne lige inden et måltid, for at dæmpe lugten :) - men tak for tippet :)

   Slet
 9. Godt kuren hjalp dig.
  Jeg har nu ingen ømme punkter, men alligevel spændende læsning.
  Ha´ en god aften.

  SvarSlet
 10. Det var noget af en spids at starte dagen med:-) Men godt at kuren hjalp.

  SvarSlet
  Svar
  1. absolut... jeg blev selv meget overrasket over resultatet :)

   Slet
 11. Hej Tim.
  Tak for det. Det skal helt klart prøves af på mit kropumulige skrog. Det ville være dejligt, hvis det kunne gøre underværker på nogle af alle mine mange skavanker.
  Mvh. Malene, Lad romantikken blomstre

  SvarSlet
  Svar
  1. held og lykke med kuren, og jeg glæder mig til at høre effekten på dig :)

   Slet
 12. Hej Tim
  Jeg har engang prøvet noget lignende - bare uden alkohol.
  Opskriften på "Lisbeth's medicin":
  30 fed hvidløg, 3 øko-citroner, ca. 1 liter vand.
  Hvidløg og citroner blendes og koges op i vand et par minutter. Filtreres gennem en skoldet stofble og hældes op på flaske. Tag et snapsglas fuldt hver aften.
  Og det hedder kun Lisbeth's medicin fordi jeg fik opskriften af en der hedder Lisbeth....

  Jeg ved ikke om det virker ligeså godt som din version, men jeg mindes at vi ikke blev forkølede den vinter.

  SvarSlet
 13. har fået at vide at de 3 citroner tager også en del af lugten fra hvidløget så bare kør på jeg selv tager den fast en gang om året ps om vinteren sveder man mindre smil god jul til jer alle

  SvarSlet