tirsdag den 19. juli 2016

Så er det høsttid af ribs...

En af de skønne højdepunkter i haven er når frugterne skal høstes. I weekenden fik vi høstet de modne ribs fra haven :)
 her er Henriette igang med at plukke..
 de er bare flotte de røde ribs...
 vaskes og gøres klar til kogning.. her sammen med de hvide ribs fra haven :)
 Hun er flittig...
 her koger vi saften ud af dem, som vi efterfølgende laver ribsgele ud af...., og bare duften her i køkken minder om de go'e gamle dage i min mormor's køkken, da hun lavede ribssaft :) - uha.., gode minder fra dengang :)
de resterne som jeg kan finde i haven, spiser jeg så til koldskål eller havregryn !! her er de røde ribs sammen med GRØNNE solbær (som ER modne)..

10 kommentarer:

  1. Hej Tim, dejlig med en så god høst, de hvide ribs hvordan er de .Forøvrig tak for tippet til havregrynene...
    Hilsen Grethe

    SvarSlet
    Svar
    1. mojn Grethe
      de hvide ribs er lidt mere sødere i smagen :)

      Slet
  2. Hej Tim. Uhm jeg kan ligefrem dufte duften i køkkenet. Min mor lavede så meget saft hvert år af ribs og solbær. Jeg skal også ud at plukke begge dele. Jeg fryser dem ned rå og så bruger vi dem på morgenmaden.

    SvarSlet
    Svar
    1. mojn Birgitte
      lyder som en god idé med at fryse dem ned, det vil jeg nok gøre næste år..

      Slet
  3. En af de ting jeg ELSKER ved min have er når den giver mad. Det giver en fantastisk oplevelse, så jeg kan nemt sætte mig ind i hvor skønt det har været. Tak for sidst, da vi mødtes i Haven i Hune. Jeg håber du nåede at se haven, da vi vist kom til at opholde dig. Men det var hyggeligt. Jeg glæder mig iøvrigt til at se dine høns!

    SvarSlet
    Svar
    1. jo da... fik set haven, og det var da rigtig hyggeligt at snakke med jer :)..
      - der kommer snart et indlæg omkring hønsene :)

      Slet
  4. Jeg har også ribs i haven...men hvert år oplever jeg at de får "klamme sorte klatter" på...dvs. det ikke er særlig sjovt at plukke dem (det får jeg kæresten til....hihi)...og så piller jeg forsigtigt de gode ribs fra...skyller dem og smider dem i fryseren.
    På et senere tidspunkt - gerne en råkold efterårsdag - laver jeg så saft -> gele af dem.

    SvarSlet
    Svar
    1. mojn Esther
      de sorte klatter lyder som om at det er lus ??? - føj for den..
      - jeg syntes også at det der total sejt at have sine EGNE frugt og grønsager i fryseren :)

      Slet
  5. Hjemmelavet ribsgele er bare noget af det bedste. Her er ingen ribsbuske, måske skal jag få fat på en, når jeg engang skal i gang med at anlægge ny have.

    SvarSlet
  6. Nej, hvor set det bare hyggeligt ud! Husker tydeligt hvor fedt det var plukke bær som helt lille.

    Mvh. Simon Hansen - https://www.bloomit.dk/blomster-aarhus

    SvarSlet