lørdag den 29. juli 2017

kirsebærtræet klippet ned

Jeg elsker frugttræer, og jeg ville ønske at jeg havde et par hektar jord til rådighed så jeg kunne planter masser af frugttræer...
 - Noget af det første vi plantede i haven var en kirsebærtræ, for min kone elsker kirsebær. Men så uerfaren man var dengang (i 2003), tænkte man ikke over hvor stor sådanne et træ kunne blive !!!
 - i mange år har vi høstet spandevis af kirsebær, min i de sidste par år er det blevet færre og færre. Og de eneste grene som havde de største og bedste kirsebær var selvfølgelig på de øverste grene som var oppe i ca. 6 meters højde !!! - er det tilfredsstillende ?? svaret er nej...
 I år måtte jeg sætte livet på højkant og kravle op i træet med en lille spand og en frugtplukker stang, bare for at kunne få nogle af de gode kirsebær. Efterfølgende blev jeg lidt chokeret over at Celina havde det rigtigt dårligt med at jeg var kravlet helt derop, hun var meget bange for at jeg kunne have været faldet ned og kommet alvorlig til skade.
 - Jeg fik den største krammer man kunne forestille sig af Celina da jeg kom helskindet ned fra træet..
 Men dem som nok morede sig mest var de satans fugle som sad deroppe i toppen og grinene deres fjer i laser over at jeg forsøgte at få fat i de øverste bær, og da det endelig lykkedes mig så måtte jeg kassere mange af dem for de var blevet hakket i stykker af fuglene..

Så noget måtte ske.....
 Jeg fik fat en god håndsav, og dermed blev træet trimmet, og nu må jeg bare håbe på at træet klare det, og fremadrettet må jeg trimme træet løbende for at holde den i en passende højde...

Og nu tilbage til malearbejdet.... og fortsat go' dag...


16 kommentarer:

 1. Hej Tim, der er da ikke noget at sige til at Celina var nervøs.
  Godt du kom helskindet ned og det også gik godt med den store sav :o)) der kunne du jo også nemt have fået en skramme.
  Forsat god weekend :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn do...
   Ja... jeg var heldig, og det er temmelig mange år siden at jeg sidst har kravlet i træ :)

   Slet
 2. Det er sjovt med de unger! Når de selv gør noget halsbrækkende, og vi står og er ved at dåne, så er de ret uforstående over for vores bekymring. Men uha hvis vi begiver os ud i noget, som måske kunne blive farligt - så får tonen en anden lyd! Eller sådan er det i al fald her. Jeg forstår godt, at kirsebærtræet må skæres ned - men det skærer alligevel lidt i hjertet! Jeg håber, det belønner jer med masser af lækre bær fremover! - altså som I kan nå :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg HÅBER at træet klarer beskæringen ;), dette var ikke en af de nemmeste beslutninger overhovedet...
   - Men noget måtte jeg gøre ved træet...

   Slet
 3. Det var da en heltedåd at hente de sidste kirsebær ned, nu håber jeg at træet skyder fint og kan holdes i ave, så du kan konkurrere med fuglene, he-he...

  SvarSlet
  Svar
  1. helt enig... træet blev også alt for stort i haven :(

   Slet
 4. Hej Tim

  Fornuftigt at få beskåret kirsebærtræet - jeg måtte selv til det for en delår siden, første år var der lidt færre bær. men nu er det på toppen igem!

  Ha en dejlig søndag

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Karsten
   Det blev jeg sgu' glad for at læse, og jeg håber på det samme herhjemme :)

   Slet
 5. Den, der ler sidst ler bedst, og fuglene kan bare vente sig, når træet de næste år sætter bær i menneskelig nåhøjde. Klog beslutning, men svær, for det må have gjort ondt i hjertet.

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Lisbeth
   Det gjorde MEGET ONDT i hjertet med denne brutale nedskæring...

   Slet
 6. Så ka' de lære det, fuglene.
  Tror det var en god ide med beskæringen af træet. Her har jeg lige beskåret mit æbletræ forholdsvist meget, simpelthen fordi det begyndte at blive for højt (Kattene er begyndt at kravle i det - og det skal IKKE bruges som springbræt op til taget. Det er jo ikke derfor jeg har fået lavet kattesikring af haven)

  Desuden vil jeg helst have et ikke så højt, kompakt æbletræ - det har jeg set før, bl.a. på Sydfyn. Der var æblerne altid i plukkehøjde.

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Esther
   takker... havde min have nu været meget større, så kunne jeg "måske" have ladet træet være i fred, men den blev nu for voldsom og bærerne sad for langt oppe til at det kunne lade sig gøre at høste dem :)

   Slet
 7. Tror du der kommer kirsebær på igen?
  Vi har et som vist er endnu større - midt i staudebedet. Det skygger dejligt i drivhuset, men vi kan desværre heller ikke nå kirsebærrene mere - mere jord ønskes.

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Tina
   nej...nej..nej... den tanke må jeg ikke få.. med at kirsebær udebliver fremover...
   - og jeps... mere jord ønskes også her...

   Slet
 8. Jeg købte et lille surkirsebær træ for 3-4år siden, for nu VILLE jeg ha' kirsebæk. Jeg klipper alle grenene til bare et par blades nyvækst hvert år, for træet skal blive ved med at være lille - men det skyder jo tre grene for hver gren jeg klipper, såeeeee det er muligvis ikke så kønt som det kunne være, jeg ville sådan ønske at jeg havde forstand på hvordan man rigtig skal gøre, på kirsebærplantager får træerne jo ikke lov til at blive så store

  SvarSlet
 9. Thanks for sharing this blog its very informative and useful for use.

  หนังตลก

  SvarSlet