tirsdag den 21. juni 2011

Mere krydderurter

En krybene timian som i den grad summer af liv når den blomster.
De to ovenstående billeder er min etageløg, generelt en sjov plante, men løgene bruger vi gerne i madlavning, de er en del stærkere i smagen end alm. løg.

Min sidste krydder-indkøb er en Lakridstagetes, bliver spændene at følge igennem sommeren bare for at se hvad det er for en ??? jeg er sku' nysgerrig...

5 kommentarer:

 1. Du er virkelig god til at finde spændende planter, de løg har jeg da ikke set før og heller ikke lakridstagetes:-)

  SvarSlet
 2. Etageløg havde mine forældre altid i haven, og jeg fik den med mig og havde den i rigtig mange år, - uden egentlig at bruge den til andet end pynt! Men pludselig forsvandt den, tjaa... og så sidder jeg lige et øjeblik og bliver nostalgisk... ;o)

  Lakridstagetes ville jeg bestemt også tage med mig hvis jeg mødte den, det lyder da forjættende, mon den også har sorte blomster?? :o)

  SvarSlet
 3. Lakridstagetes er en mexikansk krydderurt, dvs den bruges meget i Mexico. Den skal sidestilles med Estragon - som også dufter af lakrids! Lakridstagetes er et årig - Estragon flerårig.....måske vidste du det i forvejen :O)

  SvarSlet
 4. .... og den har fine gule blomster.
  Min far så den for første gang sidste år på Egeskov slot og blev helt betaget. Han har fået frø til den 2 gange nu men glemmer at vande, og så sker der mærkelig nok ingenting :)

  Etageløgene har jeg aldrig smagt. Som ung fik jeg et med hjem fra en have men var ligeså glemsom som min far, så det overlevede heller ikke. Det kunne ikke tåle at ligge bag radiatoren i et halvt år.... mærkelig nok ;)

  SvarSlet
 5. Prikker i luften:
  Jeg er ALTID på jagt efter nye og anderledes / spændende planter. Løgene fik jeg ved en tilfældig lejlighed af min mor, de er meget lette at formere sig. Lakridstagetes så jeg ved et tilfælde hos en planteskole, og for mig var den ukendt.... så, MÅ jeg jo have den...

  Fru Friis:
  Lakridstagetes'en bliver meget spændende at følge, kommer der blomster !! så kommer de her på bloggen..

  Susanne:
  TAK for oplysningen, jeg havde mistanke om at den var etårig, agter selvfølgelig at høste frøerne af den HVIS der kommer blomster, det andet som du nævner var jeg ikke lige klar over !! så derfor TAK :)

  Frøskuffen:
  Aha... så blev jeg det klogere :) TAKKER :o
  Hvis du kunne tænke dig nogle af løgene så kan jeg da sende dig et par stykker :) (gælder også jer andre selvfølgelig :))

  SvarSlet