fredag den 17. juni 2011

Roser

Vejlerosen, også en af de nye i haven.
  Dette skulle være en vildrose !! Jeg har modsat mange andre valgt at beholde den i haven, blomsterne er da egentlig pæne.
 "Reine the violet" også ny i haven, både den og vejlerosen er gevinster fra diverse foredrag i Rosenselskabet fra foråret.

7 kommentarer:

 1. Det er sørme dejlige og brugbare gevinster :-)

  SvarSlet
 2. Hos mig har en vildrose huseret i mange år bagest i haven. Den har fået så mange tæsk med spader, save og ørnenæb, at den burde være bukket under. Den kommer troligt igen år for år, og i år er jeg faktisk begyndt at kunne se skønheden i den. Nu skal den blive.... og så går den garanteret til.

  SvarSlet
 3. Smukke roser også den vilde. Det er da nogle dejlige gevinster at få:-)her hos os er de fleste roser også ved at springe ud, en af mine favoriter er en blå engelsk rose.

  SvarSlet
 4. Roser er bare dejlige... - især når de opfører sig som vi forventer!! ;o)

  SvarSlet
 5. Jeg har også en vildrose i hækken. Den står lige nu med de sødeste lyserøde roser. Og det får den lov til. Jeg klipper ikke min uordentlige hæk før hen i juli, når fuglene er fløjet fra rederne i hækken. Jeg har også en vildrose i syrenmonstrummet, men den blomstrer af en eller anden grund ikke.

  Jeg er glad for at se billeder af Reine des Violettes, for den har jeg også anskaffet i foråret. Faktisk skulle den udgøre en stor del af mit påskeægbed, da den vist bliver stor, fordi jeg har sået en masse Dalby valmuer og gættede på, at de ville være flotte i farverne sammen. Dronningen står med knopper, men har endnu ikke vist sine farver. Den er nu heller ikke vokset så meget. Du siger, at den er blevet anbefalet? Det lyder dejligt. Er medlem af Dansk Rosenselskab men har ikke været til foredrag. Endnu.

  SvarSlet
 6. Susanne:
  Jep... og dertil har jeg også vundet 2 rhododendron plus en Kamelia, lidt heldig har man dog lov til at være ;)

  Frøskuffen:
  Min fik også mange tæsk de første par år vi boede her, men til sidst faldt jeg alligevel lidt for blomsterne. Den har nu fået en ny plads op af garagen, og nu blomster den flittigt :)

  Prikker i luften:
  Jeg har også "blå" roser i haven, jeg mistede desværre en i den sidste vinter. Så 2 stk har jeg tilbage i farverne blå / lilla "blue moon" og "a twice in a blue moon". Selv syntes jeg at de er kanon flotte, men ikke alle bryder sig om de farver som de har.. ;)

  Fru Friis:
  Nemlig... roser har en stor "personlighed", det gælder bare om at passe godt på dem. :) Vi ses vel på søndag i Risskov ;)

  Nette:
  Reine de violet - rosen skulle være meget hårdfør. Formanden i den lokale Rosenselskab som jeg er medlem af, kan godt stå inde for den. Det må være anerkendelse nok... I øvrigt har han 270 roser derhjemme i haven, og deriblandt også Reine de violet ;)
  Jeg har gerne tagetes iblandt mine roser, det holder lusene på afstand :)

  SvarSlet
 7. Nette:
  Du kom vel også på søndag til Risskov, så vi ses vel :)

  SvarSlet