En lørdag med: "Derfor virker "No Dig" – Hemmeligheden bag en sund og bæredygtig køkkenhave"

 I lørdags tog jeg turen til Assens, Jeg havde tilmeldt med workshop og foredrag med den engelske haveguru Charles Dowding.

Om Charles Dowding

Charles Dowding er en pioner inden for moderne, bæredygtig havebrug, med afsæt i No Dig Gardening-metoden. Med over 40 års erfaring har han revolutioneret, hvordan vi dyrker grøntsager – uden at grave, men med fokus på at forbedre jordens sundhed og biodiversitet. Hans metoder sparer tid, reducerer ukrudt og skaber frodige køkkenhaver med mindre arbejde og større høst.

Charles er ikke kun praktiker, men også en passioneret underviser og forfatter til flere anerkendte bøger om No Dig. Med sin evne til at formidle komplekse emner på en enkel og inspirerende måde har Charles hjulpet tusindvis af haveentusiaster verden over med at genopdage glæden ved at dyrke grøntsager – på naturens præmisser.  (kilde: Haveselskabets hjemmeside)

 

 Mens vi venter på at alle er mødt ind til workshop (Charles i den røde trøje)
Redskaber og materialer lå klar til os
træflis og muld som vi skulle bruge til arbejdet
Han viste os på en simpel måde at lave bedene på. to lag pap, trækanter rundt og derefter mulden.

 
Efterfølgende træflis rundt om stierne ovenpå pappet.
 
Derefter var vi til foredraget, og det drejede sig han haveprojekter derhjemme, jeg syntes at det var interessant at om hans have-erfaringer
 
 Følgende interessante oplysninger bed jeg mærke i..
  • Han har succes med at dyrke de samme grønsager samme sted hvert år, uden at have grave jorden igennem !! tankevækkende... man råber og skriger altid på at man skal tage højde for sædskifte / rotation i haven? - er 'No Dig' løsningen på dette ???
  • Noget af det bedste gødning han har brugt i haven, er menneskeafføring, som har ligget i et har år. Han har en 'Dasset, gammeldags toilet i haven' og indeholdet derfra er brugt i haven.
    • Jeg kan huske at mine oldeforældre også havde en gammeldags toilet, og ud fra gamle billeder fra dengang, kan jeg se at deres afgrøder i haven var store og flotte, kan endda selv svag huske at når de høstede grønsagerne var det altid i større mængder de kunne hente fra haven.

Kommentarer

  1. Spændende foredrag du har været til, jeg er mest til prydbuske og roser. I gamle dage tømte de lokomsspanden i køkkenhaven, efterfølgende kom der mange tomatplanter. Det siges også at være godt at gøde sine rhododendron med urin.
    God påske
    hilsen Lisbeth

    SvarSlet
  2. Ja, det lyder som et godt foredrag med praktiske anvisninger oven i købet. Det er altid godt at få ny viden ind gennem både hoved og hænder. I år nøjes jeg med at løsne jorden i min køkkenhave med en greb og har gødet med tang og hønsemøg. Det skal prøves!

    God påske!
    Hilsner fra Ulla

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Tomaterne går i dybten

Området omkring hønsegården - del 2

Højbede med farver - Græsser i haven foredrag