En lørdag med: "Derfor virker "No Dig" – Hemmeligheden bag en sund og bæredygtig køkkenhave"
I lørdags tog jeg turen til Assens, Jeg havde tilmeldt med workshop og foredrag med den engelske haveguru Charles Dowding.
Om Charles Dowding
Charles Dowding er en pioner inden for moderne, bæredygtig havebrug, med afsæt i No Dig Gardening-metoden. Med over 40 års erfaring har han revolutioneret, hvordan vi dyrker grøntsager – uden at grave, men med fokus på at forbedre jordens sundhed og biodiversitet. Hans metoder sparer tid, reducerer ukrudt og skaber frodige køkkenhaver med mindre arbejde og større høst.
Charles er ikke kun praktiker, men også en passioneret underviser og forfatter til flere anerkendte bøger om No Dig. Med sin evne til at formidle komplekse emner på en enkel og inspirerende måde har Charles hjulpet tusindvis af haveentusiaster verden over med at genopdage glæden ved at dyrke grøntsager – på naturens præmisser. (kilde: Haveselskabets hjemmeside)
- Han har succes med at dyrke de samme grønsager samme sted hvert år, uden at have grave jorden igennem !! tankevækkende... man råber og skriger altid på at man skal tage højde for sædskifte / rotation i haven? - er 'No Dig' løsningen på dette ???
- Noget af det bedste gødning han har brugt i haven, er menneskeafføring, som har ligget i et har år. Han har en 'Dasset, gammeldags toilet i haven' og indeholdet derfra er brugt i haven.
- Jeg kan huske at mine oldeforældre også havde en gammeldags toilet, og ud fra gamle billeder fra dengang, kan jeg se at deres afgrøder i haven var store og flotte, kan endda selv svag huske at når de høstede grønsagerne var det altid i større mængder de kunne hente fra haven.
Spændende foredrag du har været til, jeg er mest til prydbuske og roser. I gamle dage tømte de lokomsspanden i køkkenhaven, efterfølgende kom der mange tomatplanter. Det siges også at være godt at gøde sine rhododendron med urin.
SvarSletGod påske
hilsen Lisbeth
Ja, det lyder som et godt foredrag med praktiske anvisninger oven i købet. Det er altid godt at få ny viden ind gennem både hoved og hænder. I år nøjes jeg med at løsne jorden i min køkkenhave med en greb og har gødet med tang og hønsemøg. Det skal prøves!
SvarSletGod påske!
Hilsner fra Ulla