lørdag den 7. december 2013

bunddække af bøgehæk afklippet

Selvom at det er julemåned med alt det som tilhører julen,  er det glædeligt at man stadig kan komme i haven :)... - og færdig ???? det blir' man nok aldrig....
 De sidste sækker med bøgehæk-afklippet fra sensommeren..
 Klar til at blive fordelt mellem planterne...
 Sådan....
 Og lidt her i min parkeringsbed / børnehave, der hvor jeg har de nye planter som jeg lige skal finde en plads til, iøvrigt de stedsegrønne buske er selvsåede planter fra haven ;)
Lige til sidst et bed mere med fordelt bladmuld, og til foråret fjerne jeg kun det groveste materiale og lægger det i kompostbunken til næste efterår/vinter :)

God juleweekend

17 kommentarer:

 1. Det er jo rent guf for planterne med noget bladmuld :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. nemlig.... og så er det endda gratis :)

   Slet
 2. Jeg synes ikke bladguld formulder så hurtigt, det der er da gået stærkt. Flot med selvsåede stedsegrønne, de er blevet store.

  SvarSlet
  Svar
  1. bladmuld tager sin tid, men det er værd at vente på :), og ja... mine stedsegrønne gror godt - nærmest selvforsyning af nye planter ;)

   Slet
 3. Ja når man først er derude, finder man altid et eller andet at gå i krig med. Mit hækaffald smider jeg direkte i min ´skov´ (få træer), det virker fint som ukrudtshæmmer.

  God søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. fornuftigt at genanvende hækaffaldet, og nu er sneen herhjemme forsvundet så mon ikke at jeg lige kan finde et eller andet jeg kunne gå i krig med ude i haven lige så snart det giver tørvejr :)

   Slet
 4. Jeg påtænker også at "dyrke" bladmuld, men har ikke fået det gjort endnu... måske dekan nåes denne decemberuge hvor alle andre pynter op. ;) det ser godt ud det guf du har lagt ud og børnehave er skønt ag have. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg kan kun anbefale at have en eller flere kompostbunker i haven, det er virkelig guld værd på længere sigt....

   Slet
 5. Det er en fantastisk idé med at gemme afklippet fra sommerens hækklipning Jim! Det lønner sig at putte det i tætte plastposer - det ses tydeligt, for helt så hurtigt går det ikke i min kompostbeholder. Det ser allerede lækkert ud!

  SvarSlet
  Svar
  1. ja... og så hælder lige en halv spand vand i sækken inden jeg lukker den med strips, så går det hurtigere, og til næste år vil jeg også forsøge med lidt nældevand i sækken, da burde resultatet blive endnu bedre - håber jeg :)

   Slet
 6. Ja, rigtig god idè , saekkene hjaelper helt sikkert med at formulde bladene hurtigere.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja... jeg er selv meget overrasket over resultatet :)

   Slet
 7. Hej. Sikke flittig du er. Jeg har næsten lige købt en kompostbeholder og er spændt på at se, hvor hurtigt det formulder i den!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det glæder mig at læse at du også hopper med på kompostvognen, og husk kaffegrums og æggeskaller kan også ryge i komposten ;)

   Slet
 8. Sejt nok, at du er derude i haven endnu - her i december. Jeg må nok erkende at jeg er trukket indendørs for i år. Men mon ikke jeg hopper ud i januar og går igang igen :-)

  God december til dig, Tim!
  Kh. Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg takker, jeg regner med at jeg skal i haven igen her i eftermiddag når jeg engang får fyraften, selvom at jeg har ømme ben idag fra floorball træning igår ;)

   Slet