GÆSTEBLOG INDLÆG fra FC Beton

Hej kære besøgende 
Jeg har fået en venlig forespørgsel om jeg ville reklamere lidt for FC Beton :) - og står man lidt i evt. byggeplaner eller ny belægning i indkørsel eller terrasse og gangstier i haven !!! Så er her nogle spændende muligheder :)

Brugen af betonfliser og belægningssten i haven
Når der skal planlægges have kan der overvejes mange forskellige materialer, og der bør også kombineres med forskellige materialer når haven skal anlægges.

Et produkt der er godt at bruge til specielt indkørslen, men også til de små gangstier rundt i haven og terrassen er beton. Af beton kan der nemlig støbes fliser og sten i mange forskellige former, størrelser og farver.

Når der vælges mellem havefliser og belægningssten kan en af overvejelserne være hvor meget tryk der vil komme på arealet som skal belægges. De små belægningssten eller de mindste af havefliserne er gode i indkørslen, men du bør altid vælge en flise eller sten som er minimum 6 cm tyk hvis den skal bruges i indkørslen.

I resten af haven kan næsten altid vælges frit mellem belægningssten og havefliser i selv de mindste tykkelser, da det er de færreste haver hvor der kører tunge køretøjer rundt.

Uanset om der laves en indkørsel, en terrasse eller en havesti, bør arealet kantsikres. Dette kan gøres ved at lave en lag beton hvori en kantafgrænsningssten placeres. Dette bevirker at fliserne bliver holdt på plads og ikke skrider ud.
Udover de klassiske arealser som terrasse og indkørsel kan mange belægningssten benyttes som bedafgrænsning. Der findes specielle sten til netop bedafgrænsning, men den klassiske Herregårdssten findes i en variant på 14x14x21 cm som også er en rigtig god sten til at afgrænse bede fra eksempelvis græsplænen.

Der laves specielle betontrappetrin, men også her vil man kunne anvende både belægningssten eller havefliser. Stiller man belægningsstenen på højkant vil man opnå en god effekt på en trappe som hænger sammen med et andet areal med belægningssten som ligger ned.

Der er rig mulighed for at lave forskellige mønstre med belægningsstenene, og det er på samme måde muligt at synliggøre en gangsti på et større belagt areal. Så selvom der benyttes belægningsstenene hvor alle er ens farve, kan der laves stor variation i belægningen ved at lave forskellige mønstre og former.

Kombineres belagte arealer med små springvand eller bede som enten har barkflis eller granitskærver som bunddække, vil man kunne opnå et flot resultat hvor der vil være begrænset vedligeholdelse. De skarpe kanter på granitskærverne gør det besværligt for ukrudt at få fat, men ikke umuligt, og en have bliver aldrig helt vedligeholdelsesfri.

 Dette indlæg er sponsoreret af FC Beton www.fc-beton.dk som producerer forskellige betonfliser, belægningssten og andre betonprodukter. Derudover forhandler FC Beton også granitskærver i forskellige farver, så hvis du gerne vil have gode betonprodukter til haven, så kig forbi FC Beton.

Klik ind på FC Beton
Klik på logoet for at komme ind på FC-Beton

Kommentarer

  1. Fint indlæg.
    Det ser godt ud.
    Tak for kigget.

    SvarSlet
  2. Hej Tim. Nå, så har du også fået denne forespørgsel om et gæsteindlæg! Jeg fik aldrig svaret dem mest pga. tidsnød! Håber nogle kan gøre brug af deres materialer.

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Projekt indkørsel

Jeg hader at indrømme det - Vækstlys

bagsiden af Have-medaljen - det uperfekte havemenneske