Lidt efterårs havearbejde og stemningsbilleder

I sidste uge kom jeg "tilfældigt" til at falde ind i en boghandel, og denne bog om tulipaner "sprang" op i mine arme, var der ikke andet at gøre end at købe den :) prisen lød på 40 kr.
 - Jeg må sige at tulipaner er en helt verden for sig selv, men alligevel spændende, Jeg blev nysgerrig efter at kikke til mine tulipaner efter at jeg har kikket lidt i bogen. Som der ses på ovenstående billede var der kommet en del sideløg på mine tulipaner, dem vælger at at plante et andensted i haven, dertil er jeg forberedt på at det nok går et år eller to inden der kommer blomster på disse sideløg, men det skal da prøves...

Niklas tjener lidt lommepenge :)
 Og samtidig med får han lidt frisk luft og får sig rørt lidt, og TÆNK... han overlevede at få frisk luft ;) . Han fortrækker nu ellers at sidde foran computeren det meste af dagen.
 Nuvel... en sådanne kompostkværn kan og vil jeg ikke undvære, jeg bruger som tidligere nævnt kompost til bunddække blandt mine stauder, samt blande det i jorden for at gøre jorden mere luftig. Vi skal huske at behandle vores jord og de tilhørerne mikroorganisme ordentligt derfor "fodres" jorden med kompost :) :) :)  Jeg har set en klar forbedring af jorden igennem årerne.

Jordbærbed - klar til næste sæson
 her ses min lille jorbærplantage, ikke for meget og ikke for lidt. Der er 3 højbede i ét, og i midten / toppen har jeg skiftet de gamle planter ud med nye skud. og jeg gør følgende....
 • grav ca. 15 cm af jorden væk..
 • fyld kompost / gl. dyregødning (kaniner) i kassen
 • Tilbage med jorden igen
 • Nye skud af jorbærplanter plantes..
 • Placere sten mellem jordbærerne, stenene vil holde vandet oppe ved jordoverfladen og solen vil varme stenene som igen vil afgive varme til planterne ;) Bemærk de andre rækker som blev plantet sidste år ! endda på samme måde ;)
 En sølle pind af en pileurt ???
Det var den pileurt som jeg købte i foråret, den var kun en sølle pind, jeg troede ellers at det tog et par år INDEN den fik en nogenlunde størrelse, og da tog jeg vist fejl !!!
 Nu er den blevet plantet over i en større potte og igen sat i bedet, og på et sted hvor der er lidt mere plads.
Jeg forventer til næste år kommer den helt ud af potten og blir' plantet der hvor den permanent skal stå fremover...

Blåbærsbuskens efterårsløv
Selvom at dette er en BLÅ-bær busk, kan man ikke undgå at sige wow, når man ser den. Den er jo nærmest knaldrød....

Hostaer kan også...
De forstår skam at sætte sig selv i centrum i haven.

Lidt Rhodo-eksperimenter
 Dette er et lille forsøg !! Jeg prøve på at så nogle frø fra min kæmpe rhododendron "Gunningshams white". Og det kan lade sige gøre ??? vidnes ikke. Nu har jeg da sået en potte og stillet den i soveværelse vinduet.
 Så må vi se om det.......... ????

Fortsat go' efterårsdag til jer alle :)

Kommentarer

 1. Dejlige efterårshavebilleder - og helt fantastisk farve på den blåbærbusk :-)

  SvarSlet
 2. Hmmm... den tulipanbog stod jeg også med i hånden men lagde den tilbage igen, - måske var det dumt!
  Og så skal jeg ud og kigge på mine blåbær, for jeg mener bestemt ikke de kan fremvise sådan et show som det du har, eller også er der sket noget mens jeg sov! Det er sandelig også med at nyde hostaernes skønne blade inden de klasker sammen af frosten.

  Og så lige et spørgsmål: Hvorfor planter du pileurten i en potte og ikke bare ud i bedet??

  Ha' en dejlig aften fra fru friis :o)

  SvarSlet
 3. Jeg må indrømme, jeg tænkte det samme som Fru Friis, hvorfor planter du pileurten i en potte?
  Jeg købte 4 stk. i sommer, de har bredt sig ganske som forventet et godt stykke i bedet, selvom de har soppet i vand noget tid.
  Spændende eksperiment med såning af rhododendron, jeg venter spændt på at høre, hvad der sker.
  Blåbærrene derimod, der kan jeg godt være med, undrer mig over, at fru Friis ikke har lagt mærke til sine blåbær. Jeg har mange og de er alle så smukke og farverige lige nu.

  SvarSlet
 4. Jeg må holde mig fra boghandler lige nu - jeg vil heller ikke kunne modstå sådan et tilbud - men bogreolen er spækket med havebøger, så jeg prøver at holde lidt igen.
  Din røde blåbær busk er et efterårs-farve-hit :o)

  SvarSlet
 5. Hej. Det var et spændende indlæg af læse. Sikke et arbejde med sideløgene. Jeg håber virkelig, de bliver til noget. Mine blåbærbuske ser ud ligesom dine. De er meget flotte. Det ser godt ud med stenbelægningen ved dine hostaer!

  SvarSlet
 6. Hej Tim . Jeg var ved at flytte nogle planter her i min byhave, og der kom nogle log op med 'sidegevinst'...maaske tulipaner? , men i hvert fald blev sidegevinsterne plantet et andet sted, og jeg satser da paa, at de skulle blomstre naeste foraar. Maaske for optimistisk?
  Jeg maa indromme, at jeg ogsaa taenkte paa , hvorfor du mon havde din pileurt ( Persicaria? ) i en potte, da den jo er saa utrolig nem og glad for at sprede sig . Er der en god grund? Den er maaske i karantaene ?
  Og ja, din blaabaerbusk er virkelig en pryd for ojet, den kan jeg godt misunde dig!
  Ha' det godt!

  SvarSlet
 7. Det ser fint ud med dine jordbær. De skal nok give godt næste år. Din blåbærbusk har en fantastisk farve, den kan virkelig lyse op.
  Kender godt det med drenge som foretrækker at sidde foran computeren...

  SvarSlet
 8. Gode efterårsbilleder.
  Dejlig med en hjælper i haven.
  Hvor er din Blåbærbusk dog smuk nu hvor den har fået den smukke røde efterårsfarve.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 9. Hvor er det en smart idé med jordbærrene. Den vil jeg skrive mig bag øret. Jeg har jordbær i et hævet bed, nok 2x1m. Men nu er de ved at være hvor de burde fornyes. Og jeg vil ikke bruge mere plads end det på dem. Men hvis jeg fornyer alle på én gang, så får jeg jo ikke mange bær til næste år. Så jeg vil se på en opdeling som din, tak :-)
  Og ja, kompost er havens guld og gør en kæmpe forskel derude, og også for samvittigeheden :-)

  SvarSlet
 10. Heldige dig. Den bog havde jeg også snuppet.

  I vores boghandel var alle blomster/tulipanløgs bøger udsolgt. Så jeg blev nødt til at låne hele molevitten på biblioteket.

  SvarSlet
 11. Dejlige efterårsbilleder fra din have:-)sikke en dejlig bog, det var da også billigt! Hvor er dine blåbærbuske smukke i farven, efteråret er i det hele taget en af de kønneste årstider synes jeg:-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Et ikke planlagt haveprojekt

Projekt indkørsel

bagsiden af Have-medaljen - det uperfekte havemenneske