Nedlukning af drivhuset for i år... og vinderen er fundet til chili-bogen

desværre er det næsten slut for i år med drivhusplanterne, agurker, tomater og chili er der ikke mere at komme efter....
Udbyttet kan jeg ikke klage over, dog har Henriette ikke været helt tilfredse med agurkerne, jeg havde forsøgt med en anden sort i år som jeg ikke havde prøvet før, og den var lidt bitter i smagen ;(
Og de sidste chilier er også blevet plukket - i alt havde jeg 4 chili planter, Men desværre bruger vi dem ikke.... - jeg troede ellers at Henriette kunne bruge dem i madlavningen, men det nægter hun !!
 - Heldigvis kunne jeg få dem afsat til andre som godt kan lide lidt stærke krydderier i maden.. 

 De sidste chilier fik min mors kusine, som også bor her i byen. I haven har hun nogle store ribsbusker som hun har plantet for 26 år siden, kun kender ikke navnet på sorten, men jeg havde lagt mærke til i sommeren at de var modne langt før min ribsbusk, og bladende er også mindre end min ribsbusk..
 - jeg fik et par grene med hjem til at lave stiklinger af, og der var en enkelt gren som havde sat rødder under hendes busk fik jeg også med hjem..
sådan.... nu gælder det om at krydse fingrene. 

I dag (søndag) nåede jeg også lige at få vasket opbevaringskasserne med brun sæbe, så nu er de klar til dahlia / geogine knoldene til vinteren.

Konkurrencen fra forrige indlæg med chili-smagningen :)
Jeg skrev alle navnene ned på et stykke papir, foldede dem og Pernille (min datter) fik lov til at trække og Niklas tog billederne...
Stort tillykke til Frk. Anemone (Ulla)

og ikke mindst.... TAK !!!! for alle kommentarerne..., nu har jeg smagt dem, og kender nu styrken på dem.... men om jeg nu laver en NY chili-smagnings video tvivler jeg nu meget på....
 - men jeg tror nu at det vil komme flere videoer fra min have fremover...

Kommentarer

 1. Hej Tim.
  Det er altså lidt trist at skal til at klippe ned, grave op og gøre klar til vinteren. Jeg trøster mig med at det jo ikke varer så længe før vi igen kan begynde at gøre klar til et nyt haveår.
  Og stort tillykke til Frk. Anemone, vi må håbe at Mr.M kan klare nogle spicy retter :o)))
  God Søndag aften til dig og familien.
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. helt enig... allerede nu planlægger jeg hvad der skal ske i haven til foråret :)
   - føler mig allerede nu helt stresset :)

   Slet
 2. Jeg har syltet lidt Chili... det tager lidt af det kradse, og vi kan godt klare en enkelt af de syltede i en sammenkogt ret. Resten hænger til tørre... vi plejer at købe tørrede chili i sådan en kværner-ting... men vi kan vel ligesågodt bruge vores egne. Glæder mig til flere videoer.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg foretrækker helt klart at bruge mine egne hjemmedyrkede grønsager m.m. jeg håbede ellers til det sidste at vi kunne bruge dem, men desværre ikke... resten af efteråret og vinteren vil jeg notere hvad der bruges i køkkenet, og vil så måske derefter dyrke de grønsager m.m. i haven til næste år...

   Slet
  2. har du prøvet de lilla klatrebønner.... de smager mums - meget bedre end almindelige grønne bønner

   Slet
 3. Godaften Tim.Lidt ærgerligt at i ikke kunne bruge jeres chili.Har stadig mine i drivhuset sammen med nogle snackpeber.
  Vi bruger vores i sammenkogte retter og wok mad.
  Tillykke til Frk. Anemone med bogen.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Jette
   ja.. det er trist... men, så har jeg også prøvet at dyrke chilier :)
   - Anemone har noget at glæde sig med de spændende opskrifter i bogen, vi har den selv herhjemme på bogreolen :)

   Slet
 4. Super duper, Pernille - tak fordi du trak mit navn til Chilibogen, den glæder jer mig til at se nærmere i og prøve.
  Tim, jeg sender en mail i morgen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er en heldig kartoffel :) :) endnu engang tillykke med bogen :) :) - er man til de stærke sager, så er bogen lige noget for jer :) - jeg har sendt hilsen videre til Pernille ;)

   Slet
  2. Tusind tak for bogen, som landede hos mig i dag :) Nye tider venter i køkkenet.... he, he

   Slet
  3. glædeligt at høre, og held og lykke med bogen i køkkenet ;)

   Slet
 5. Ja drivhuset er på det sidste, men vi har nu stadig en del tomater, som vi satser på når at modne. Agurkerne er næsten færdig, tror der er et par stykker tilbage. I denne uge spiser vi de sidste vindruer og så er der ikke meget tilbage. Jeg er helt enig med Henriette, jeg bruger også nødig chili i maden, så dem har vi ikke i drivhuset, selvom det er en flot plante.
  Spændende med videoer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alt det spiselige i drivhuset er forbi for i år, nu er det kun de nye små planter og stiklinger som er tilbage i drivhuset :)
   - Lidt chilier i maden kan jeg ellers godt lide :)

   Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Projekt indkørsel

Jeg hader at indrømme det - Vækstlys

bagsiden af Have-medaljen - det uperfekte havemenneske