onsdag den 26. oktober 2016

Omplaningstid og videoklip

I min lille planteskole, har jeg en del planter som jeg med tiden har fundet rundt i haven som er selvsået. De bliver sat i potter og derefter sat ned i jorden. Med tiden når de bliver lidt større og mere robuste bliver de enten plantet om i større potter eller jeg finder en go' plads til dem i haven...
Ups.... disse her burde jeg nok allerede have plantet om sidste år... eller måske året før !!!
De var omkring 5 cm høje da jeg satte dem i disse potter. Og desværre måtte jeg klippe plastpotterne i stykker for at få dem fri, og nu er de plantet i krukker :)
Sidste år forsøgte jeg at lave buskbom planter ud fra stiklinger, og det ser ud til at det lykkedes, de er også nu plantet om enkeltvis i potter, og de får lov til at blive i drivhuset vinteren over, og først til foråret regner jeg med at finde plads til dem i min lille planteskole.
Og de potter som var tilgroet med ukrudt, her havde buskbom stiklinger flest rødder !! var det tilfældigt eller ????
Lige til sidst en videoklip af mine geoginer / dahliaer som klarede første nattefrost forrige nat, og et glimt af nye Asters som jeg fik af en nabo forrige år :)

11 kommentarer:

 1. Hej Tim.Ideen med at sætte potterne ned i jorden er jo god nok...........men ikke i flere år.
  Jeg bruger også et af mine lanfe højbede til børnehave.Men uden potter.
  Og synes da lige at du skal se da jeg gravede to kæmpe dahlia op i sidste uge.Har aldrig haft nogle før med flere hundrede blomster.
  Og har da også en hel kasse med buskbomstiklinger der har slået rod.Så de må vist også i drivhuset.
  Godaften Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Jette
   helt enig... men jeg regnede ikke med at rødderne var blevet SÅ store på nuværende tidspunkt :) - og selvfølgelig skyldes det også min sløvhed med ikke at få det tjekket rettidigt !!

   Slet
 2. Ja det var vist tiden at få den plantet ud. Jeg har også en del selvsåede planter, men jeg kan ikke bruge dem alle, så de ryger ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Høneballe...
   Jeg burde måske også bare være hård og smide dem ud... men jeg kan desværre ikke nænne det ;)

   Slet
 3. Hej Tim

  Skønt med "gratis" planter fra egen have.

  Hilsen Maria

  SvarSlet
 4. Hej Tim. Det er en god måde at få nye planter på. Det var en fin lille video.

  SvarSlet
  Svar
  1. takker - det er altid skønt med hjemmedyrkede planter :)

   Slet
 5. Der trængte godt nok til en ompotning, men det er jo heller ikke nemt at vide hvor hurtigt de forskellige planter vokser, - vel... ;o)
  Så lige at Ulla rendte af med chilibogen, til lykke til hende. Du kunne jo vælge at sylte dine chilier, så kan du bruge dem som du lyster, til aftensmaden og ingen lider skade.

  SvarSlet