søndag den 7. marts 2021

Tomater - Så er vi i gang

 Så er der blevet sået tomater, og endda 235 stk..., og de første er allerede spiret...

Jeg har fået tilladelse af min kone, at bruge lidt plads i soveværelset igen til mine tomater.

Og efter 5 dage er de første begyndt at spire

Jeg elsker at føre lidt tørre tal m.m. over spireprocent af tomaterne og de 23,40% er fra optællingen i går. 

 - Den seneste optælling i dag (søndag) ligger spireprocenten på 57,45 %

Hvis vejret tillader dette, så kommer planterne ud i drivhuset om dagen for at slikke lidt godt dagslys :)
Og selvfølgelig kommer de ind om natten.
 

18 kommentarer:

 1. Uha - i år er første gang jeg prøver tomater, så jeg nøjes med enkelte stykker af 2 forskellige sorter. Men alligevel er jeg inspireret af dit system - det kan garanteret betale sig på lang sigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Sydney
   Min måde virker måske lidt nørdet (griner), men det er bestemt interessant at se resultaterne, også fra de forrige år ;)

   Slet
 2. Du går da fuldstændig tomat bananas! Imponerende stykke arbejde. Sælger du så tomater i en vejbod, for I kan da umuligt nå at spise alt det? Hvor mange dyrker du på friland?

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Friis
   ja... det er som du kender mig (griner) :), jeg beholder selv 15-18 stykker, og jeg skal have 7-8 stk cherry på friland, og de store i drivhuset. Og det er fordelt over 11 forskellige sorter.
   - resten bliver sat til salg, når de er modne til at flytte hjemmefra :)

   Slet
 3. Har gjort i ordning etiketter för ca 30 sorter men väntar lite till med att så dem. De brukar gro fort och jag har ingen bra mellanplats inomhus att låta dem växa vidare på när jag skolat om dem första gången.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Carina
   Mine flytter i kælderen om natten og kommer gerne ud i drivhuset om dagen, hvis vejret tillader dette :)- så det er kun omkring 2 uger at jeg har "drivhus" i soveværelset :)

   Slet
 4. hi hi det var da en del.. Her har gemalen overtaget tomaterne. han er lige gået på efterløn så han har tiden.. Meen det betyder "desværre" han har sået dobbelt så mange som jeg plejer, osse forskellige. Og de fylder.. Og jeg skal osse ha plads til mine frølinger. Vi må slås om pladsen, hihi.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Gunvor
   Det er en fornuftig mand du har :), tomater kan man ikke få nok af ;)

   Slet
 5. Hej Tim

  Alletiders - årets tomateventyr er igang!
  Det er da egentlig lidt morsomt at følge med i forskellene på spireprocenter, og du har jo garanteret også tjek på evt leverandører og den slags:)

  Ha en dejlig dag

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Karsten
   nemlig... har også tjek på hvor frøene kommer fra, og typisk kommer de fra frøbrevene, tomatfesten, Tyskland, Østrig, Schweiz, Norge eller byttet igennem Facebook :)

   Slet
 6. Sikke et projekt! Jeg må give dig ret i det virker lidt nørdet, men utvivlsomt får I ret skønne tomater til hele sommeren - og sikkert også til vinterforrådet.
  Rigtig god fornøjelse!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Ulla
   jeg takker, egne tomater er absolut de bedste :)

   Slet
 7. Det er da godt nok en del tomater du har sået :-) jeg har også sået tomater (7 forskellige) de blev sået sidste søndag og de første var fremme onsdag. Nu står de alle i et køligt værelse under lys.
  Med venlig hilsen
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. bare vent.. om et par år har du nok lige så mange som mig (griner)

   Slet
 8. Godt I er enige om tomater i sovevaerelset, for det er da en enorm maengde potter du har. Bliver spaendende til sommer naar du hoster , ja altsaa hoester.

  SvarSlet
 9. Hej Tim. Ville du mon have tid til og lyst til at lave en 'best of udendørs'.... Jeg har et par gode syd og vest vendte mure. Men desværre intet drivhus.

  SvarSlet
  Svar
  1. Alle cherry tomater kan trives udenfor, bare de får god sol, i læ for blæsten og ikke mindst mulighed for at tå i "tørvejr" ved regn. Tomater hader at våde blade ;)

   Slet