Tulipaner

Hvem har ikke prøvet stå foran alle de meget fristende tulipanløg på planteskoler, diverse butikker og internettet !!!
 - og nærmest måtte have en hagesmæk på, når man stod der og savlede ???
  - og ikke kunne modstå fristelsen ???
 Ak..ja.. Og lidt blev da også anskaffet !! En "merry christmas", "nightrider" (det lyder sku' da sejt ;) ), "spring green" og "ballerina"..
 - Og så er det lige med at få plads til dem i haven. Og hvad sker der så !!! man finder et pænt sted til de første par løg !! og man begynder at grave og UPS !!! der var liiiiiiiige et par narcisser som blev kløvet, F..k !! dem havde jeg sku' helt glemt.... Og det anbefales IKKE at slå sig selv i hovedet med spadeskaftet efterfølgende av..av..av..

Driftsikre tulipaner ???
Når man søger ordet "driftsikre tulipaner" på nettet, så får man mange interessante links. Af dem som jeg købte er der kun Spring Green og Ballerina som er driftsikre, og de andre to står desværre ikke på listen. 
 desværre står der ingenting i min nye tulipanbog ang. driftsikre tulipaner. MEN !!! det står til gengæld at, når tulipanerne er afblomstret og visnet ned !! burde de graves op og gemmes væk indtil efteråret igen !! - og selvfølgelig skal det prøves.... (og "igen" som nogen vil tænke ;) )  planter jeg løgene i plastpotter og derefter i jorden, derefter er det planen at de kan tages op til forsommeren når de er visnet ned.
 - bliver spændende at se om det giver gevinst på længere sigt..


Her er en god artikel omkring driftsikre tulipaner som er fundet på haveselskabets hjemmeside....
Vi blogges ved :)

Kommentarer

 1. Det var skønne tulipaner, og åh, hvor jeg kender det. Der er altid en grund til at der er et fint 'hul' i bedet. Det er utroligt, at vi ikke lærer det ikke :D Jeg har også prøvet at kløve de løg jeg plantede en uge før i samme 'hul' :-D Det var glemt allerede.
  Jeg er med på den med at teste nogle måder til mere driftsikre tulipaner.
  Jeg tørrede to forskellige slags løg i sommers, som jeg havde haft i krukker, og de er nu plantet igen. Det var Angelique, og en gul som jeg ikke lige kan huske navnet på.
  Jeg har plantet to steder i 'ægte' løgkurve her i efteråret, og et sted i en potte. Og de skal også tages op efter blomstring.
  Så kan vi sammenligne resultater :-)

  SvarSlet
 2. Åh nej dog din stakkel...!!! Buler i hovedet, savl ned af maven og flækkede narcisløg!! Ak og ve....

  Nå men på positivlisten står så indkøb af herlige tulipanløg og jeg er dybt imponeret hvis du begynder at lægge i plastbakker!!

  Her må jeg så kaste en tilståelse ind på banen. Hver gang jeg har set de der tulipanplastbakker har jeg rystet på hovedet og absolut ikke forstået logikken i det system... Fylde sin undergrund med plastic, hvor skørt er det??

  Men med din forklaring kan jeg måske ane en vis form for logik, men vil dog lade dig være forsøgskaninen og så spændt følge med fra sidelinien.

  Stor tulipan-hilsen fra fru friis som fluks vil vandre ud i min have igen, for at lægge de (forhåbentlig) sidste tulipanløg :o)

  SvarSlet
 3. Bliver helt misundelig på alle de fine tulipaner de fleste af jer havebloggere skal se på i jeres haver til foråret ;-)
  Jeg har af gode grunde ikke sat en eneste, kan kun håbe på, at der måske er lidt løg i et bed nær huset i min nye have.

  SvarSlet
 4. Jeg har gode erfaringer med Ballarina - den blomstrer lidt sent i tulipan-perioden og den er kommet igen i rigtig mange år trods våd lerjord.
  Den er bare så elegant og har en skøn varm farve - jeg vil have flere...1
  Men - jeg skal lige prøve en ny farve ( hvid )først. Min plante-strategi i år til nyindkøbte blomsterløg er: en stor skefuld grus i bunden af hullet til dræn. Det tror jeg at alle løg vil have glæde af!

  SvarSlet
 5. ..og 1-tallet skulle selvfølgelig være et udråbstegn !!! Jeg vil have mere end 1 ballarina ekstra - hehe.

  SvarSlet
 6. Du har ret hvem har ikke prøvet det, det er en blandet fornøjelse at grave igennem et løg, man har plantet en uge før. Jeg har opgivet at grave dem op efter blomstring, for de visner bare væk i løbet af sommeren. Og med de næsten industrielle mængder af løg de fleste her på bloggene har sat, så betyder det såmænd ikke noget, hvis nogen af dem fra sidste år går tabt.
  Heldigvis har jeg sat 10 hvide purissima, så er jeg sikret nogen også i 2013 ;o)
  Vivi du kan da nå at sætte nogen endnu, endda nogen af de billige. Jeg satte nogen i foråret, de blomstrede fint kort tid efter.

  SvarSlet
 7. Dejlige tulipaner... et held at de findes i så mange udgaver... den ene mere lækker end den anden :)
  Og at man så kan finde dem til foræringspriser rundt omkring lige nu, det er jo bare dejligt :)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
 8. Hej Tim. Jeg synes egentlig det lyder meget fornuftigt at plante tulipanerne i potter gravet i jorden , hvis man alligevel vil tage dem op igen, for saa ved man da , hvor man har dem. Saa kan bladene staa og visne los et andet sted !
  Hernede har vi stadig op til 17° om dagen saa jeg skulle mene, jeg har masser af tid endnu foer den star paa at laeggge log.
  Ha' det godt.

  SvarSlet
 9. Jo jo, vikender det gotdt... as you know. Opdager jo llige dit indlæg. (Læser ikke så mget for tiden, da jeg er under sysntræning det næste ½-år).

  Men Tim, Send mig din adresse, hvis du vil have Appelsintagetes til dine roser.

  Send den på: marianne[snabela]kontekst[punktum]net.

  Kh. og rigtig god weekend!

  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 10. Hi hi den kender jeg godt den der. Jeg har heller ikke lært, at når der er en bar plet i haven, så er der sikkert en grund. Bliver bare så glad, når jeg opdager det, og skynder mig og grave til nye løg. Og ja så sker det samme som hos dig.... der var sørme løg i forvejen.:) God weekend.

  SvarSlet
 11. Hej Tim. Det var endnu et spændende indlæg om tulipaner.Tak for det. Det er da en rigtig god ide at planter dem i potter. Jeg glæder mig til at se og læse om resultatet til næste sæson.

  SvarSlet
 12. Dine ny Tulipanløg ser vel nok fine ud på billedet. Jeg kender slet ikke navne på Tulipaner, men "merry christmas", "nightrider", "spring green" og "ballerina" lyder da smukt.Held og lykke med dem.
  Når vi køber Tulipanløg så er det nedfaldsløg.-- når løgene bliver sorteret.
  Uheldig for dig at grave ned hvor der er andre løg. Det er jeg heldigvis forskånet for endnu, da en stor del af haven jo er nyanlagt.
  Vi graver aldrig vore Tulipanløg op. De får lov til at blive, hvor de nu engang er sat.

  SvarSlet
 13. Hmm jeg har en mand der har det præcis som dig:-)han er næsten heller ikke til at slæbe væk fra reolerne med blomsterløg! Jeg forstår det nu godt, jeg synes også de er skønne. Det kniber bare med at finde ledige pladser til dem:-)

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Et ikke planlagt haveprojekt

Projekt indkørsel

bagsiden af Have-medaljen - det uperfekte havemenneske