Højbede med farver - Græsser i haven foredrag

Som tidligere nævnt skulle Niklas hurtig tjene nogle penge, han kontaktede selv morfar (som er malermester) om han have noget maling liggende som han kunne undvære, og valg af farverne havde jeg INGEN indflydelse på...

Og her er resultatet...
tjaaaa..... det ser da egentlig godt ud ;)  og han er endda også meget stolt over resultatet, han fik helt frit spil..

Og hvad har jeg så sået ??? har nogle af jer spurgt om !!!
I den gule højbed er der sået gulerødder, dild og ærter, den brune kasse er der sat kartofler og der kommer også en græskar og porre senere,  i den grønne kommer der hvidløg, karse, salt-urt, persille og evt. andre krydderurter...

Og i drivhuset...
Tomatplanter som er kommet ud fra huset, de har faktisk godt af "lidt" modstand i form af køligere aftener for at undgå at de blir' lange og ranglet...
høje tagetes, citrontagetes og hvide tagetes, tiger eye tagetes, stokroser, jomfru i det grønne, valmuer, morgenfruer orange og blandede, frøkenhat, balsam bibelurt, hestemynte, porre, salt-urt, solhat, solsikke, græskar, persille, og basillikum...... og det var vist det....

Græsser i haven foredrag
I tirsdags var jeg afsted igen til foredrag og denne gang i selvskab med Marlene fra "Lad romantikken blomstre" .  Og "Blomsterhatten" var også til stede.
  Det var en ganske udmærket  foredrag, der blev fortalt som de gode sorter som er hårdføre og vigtigheden ved at lade græsserne stå vinteren over, for selv om vinteren er de visne løv meget flotte...
 Her ses Marianne med "slyngveninde" og hun havde lidt græssalg med !! og en enkelt kom da også med hjem i form af Calamagróstis acutiflóra 'overdam', eller kan man bare sige brogetbladet havesandrør !!

Og skulle man få meget lyst til mange græsser i haven, kunne det være en fordel at plante dem i krukker eller i plastikpotter og derefter i jorden, for mange af sorterne kan være meget aggressive !!.
 Den som jeg har købt har rødder som sene / kvikgræs !! og hvis den så får lov til at "hygge sig" kunne det går gruelig galt !! så derfor anbefales.....


snart go' weekend til alle mine kære blogger :)  
Verden ville være røvkedelig uden jer ;)Kommentarer

 1. Jeres højbede er da blevet ret charmerende, og når der så kommer grønt foroven, så er de knap så dominerende :-)

  De kraftige græsser, planter jeg i murerbaljer, hvor der er boret huller i bunden. Baljerne bliver gravet i jorden, og ingen kan umiddelbart se, at græsserne ikke er plantet direkte i jorden.

  SvarSlet
  Svar
  1. din måde med murbaljer lyder til at være en rigtig go' idé, og ang. farverne !! så overlever jeg nok også det måske vil det smitte ham til at bruge haven endnu mere i det daglige :)

   Slet
 2. Det ser smadder godt ud med farver på højbedene :O)

  Og frøsåningen er også i fuld gang.....dvs, jeg har da fundet frøene frem og regner med at gå amok i påsken.

  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg takker... og held og lykke med dine frøsåninger..

   Slet
 3. Fine højbede :-)

  Smart ide at bruge en si, når frøene skal dækkes med jord, som du skrev om i sidste indlæg. Den ide har jeg taget til mig.

  God weekend

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg takker...

   glæder mig at du har taget si-idéen til dig ;)

   Slet
 4. Det ser flot ud med de malede højbede, det kan du godt rose ham for :o)
  Jeg har også haft sådan en græs, som jeg plantede i en spand i jorden. Hvad skete der: jo den groede ud af spanden. Jeg har stadig græs rundt omkring, selvom mine sønner gravede den op for mig. Så pas på. Den er fuldstændig som senegræs.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg sender roserne videre til junior...

   og ang. græsserne, har du desværre nok ret. jeg vil forsøge at tage mine forholdsregler inden jeg slipper de bæster fri i haven..

   Slet
 5. Rigtig fine højbede - både i former og farver:-)
  Jeg er også vild med græsser og tager også samme forbehold som du nævner.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg takker...

   græsser er MEGET smukke i haven, HVIS man har kontrol med dem...

   Slet
 6. Jeg syntes dine højbede er ret tjekkede, nogle fine afstemte farver Niklas og morfar har valgt, en rigtig god idé :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. farverne er helt ok.... jeg var ellers lidt nervøs i starten da morfar kom med malerspandende :)

   Slet
 7. Jeg synes også at dine højbede er blevet rigtigt flotte. Det kan du godt rose sønnike og sige :-) Når jeg forestiller mig hvad en dreng kunne finde på af farver under 'frit spil', så synes jeg virkelig du har været heldig :-D
  Også rigtigt god weekend til dig og din familie :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja... nemlig heldig var jeg med de farver, og glædeligt at han nu også "bidrager" lidt i haven..

   Slet
 8. God morgen. Hvor er dine højbede blevet fine og hvor bliver det spændende,når alting kommer op. Jeg er godt nok imponeret over dine såninger - så meget! Hold da op. Det glæder jeg mig til at følge med i!

  SvarSlet
  Svar
  1. ja... masser af såninger, jeg havde ellers en del mere jeg skulle have sået, men jeg skal for fanden vel også have plads til det hele når de skal plantes ud...

   Slet
 9. Hej Tim, hvor ser det godt ud med lidt farve paa hojbedene, farverne som Niklas valgte er rigtig gode og ikke forstyrrende i alt det gronne. Tvaertimod! Knus og go' weekend!

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg takker.... farverne vil nok give det sidste "kick" i haven her til sommer..
   også knus og krammer herfra og go' weekend

   Slet
  2. jeg tror også her til sommer at at farverne vil give det sidste "kick" i haven når det hele forhåbentlig står i fuld flor...

   Slet
 10. Tak for sidst
  Mine billeder blev ikke så fine så ingen indlæg fra mig men super at både dig og Camilla har lavet et. Syntes helt klart at Marianne fortjener ros, sådan første gang at holde foredrag.
  Syntes dine højbede er blevet flotte og dejligt når børnene vil hjælpe.
  Træls at de lover dårligt vejr i påsken , håber ikke det går så galt, da vi skulle have lavet projekt hjemme ved os.Derom senere.
  God weekend fra Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. ja... selv tak for sidst...
   Marianne gjorde et fint stykke arbejde syntes jeg :)

   og ang. vejret !! mon ikke vi alligevel kommer i haven ??? og held og lykke med dine projekter :)

   Slet
 11. Det lyder som et spændende foredrag og det er rigtig godt du nævner det med rødderne, for her kan man komme til kort hvis de først får lov at invadere.

  SvarSlet
  Svar
  1. det var et ganske udmærket foredrag, og græsser er en "must" i haven ingen tvivl om det... men det gælder bare om at styre de bæster ;)

   Slet
 12. Go´ide at sætte nogle af græsserne i krukker.
  M.h.t. røvkedelig, så i lige måde. Det skal jo ikke være så højtideligt altsammen.

  Havehilsen
  Ole

  SvarSlet
  Svar
  1. mojn Ole

   ang. røvkedelig ??? , jeg føler selv at mit "haveliv" er blevet meget mere spændende EFTER at jeg er kommet med på havebloggen :) her er kun fyldt med pragtfulde mennesker som også har en form for "kærlighed" til havelivet - det er sku' da SKØNT......

   go' weekend

   Slet
 13. Det er han da sluppet helt godt fra... dejlige farver :o)
  Hold da op du har haft gang i frøsåningen - held og lykke med det hele :o)
  Jeg er også ret vild med græsser i haven, og man finder ret hurtigt ud af hvor aggressive de er... jeg har heldigvis ikke nogle der er helt uhæmmede ;o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg takker.... og når man læser bogen "vinter i haven" så er man overbevist om at det er græsser man skal have i haven, for der er dæl'me flotte om vinteren ;)

   Slet
 14. Det er din søn kommet godt fra. Det ser rigtig godt ud.
  Du har da godt nok haft gang i såningen. Det bliver spændende at se billeder fra din have til sommer.
  Tak for kigget.
  Ha` en god aften.

  SvarSlet
  Svar
  1. takker for de søde ord, jeg ser også frem til sommeren når det hele står i fuld flor :)

   Slet
 15. De ser da bare knaldgodt ud de højbede:-)man bliver da i godt humør af at se på dem..Jeg får også lyst til at så en hel masse! Vi har forøvrigt lige bestilt et drivhus og regner med at sætte det op i påsken..Ha en god aften:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. tillykke med drivhuset, håber at du får succes med den... :), og ja... farverne er da meget friske at se på :)

   Slet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Projekt indkørsel

Jeg hader at indrømme det - Vækstlys

bagsiden af Have-medaljen - det uperfekte havemenneske