torsdag den 9. maj 2013

Plantemarked på Sønderskov

 Nu kom jeg for første gang i år afsted til plantemarked, og denne gang med HELE familien !!! - vejret var perfekt og alligevel var det ikke så mange besøgende som ses på billederne ?? Og fint med det så var det mere plads til mig :) :)

Én af de gode ting ved plantemarkeder er at hilse på andre dejlige haveblogger :) jeg fik hilst og snakket med Vivi fra "Mit grønne univers", Ulla fra "Ulla's have i Rødekro" og Fru Friis fra "Fru Friis' frøbo"


 Denne busk kom med hjem :) en storbladet surbær "Aronia prunifolia 'Nero' ", jeg kender den ikke men skulle være hårdfør ?? den stammer oprindeligt fra Rusland.

 Og desværre var jeg ikke standhaftig, så lidt kom da med hjem, udover bærbusken, 2 stk storkenæb, brønd-karse, ramsløg og en hortensia som Celina VILLE have med hjem..
 Her viser storesøster hvordan man planter hortensia'en om
 Pernille's have, og Celina har fået lov til at have hendes hortensia i en krukke i haven.
 Der arbejdes.....
 Jeg har desværre fået besøg af en satan's mosegris i min åben kompostkasse. Jeg måtte desværre købe en LUKKET kompostbeholder til køkkenaffaldet dvs. frugt og grønt rester. Jeg har lagt fliser rundt som den kan stå på og i midten er der lagt tråd i bunden så mosegrisen forhåbentlig ikke kan grave sig ind i beholderen.

Snart go' haveweekend

22 kommentarer:

 1. Hejsa.
  Det var hyggeligt du pludselig stod og hilste på, og inden vi fik set os om var Fru Friis der også :-)
  Ulla fik jeg desværre ikke hilst på, er ikke sikker på, at jeg kan kende hende i virkelighedens verden.

  Det er rigtig godt, at du også lader dine børn vælge planter, mon ikke der kommer havefolk ud af nogle af de børn :-)

  Aronia er skønne buske med dejlige efterårsfarver. Jeg overvejer at plante aronia som læhegnsbuske på et stykke, men det bliver i så fald de helt almindelige og som barrods.
  Brøndkarse og ramsløg gad jeg også godt have i min have, men jeg valgte at beherske mig lidt endnu, til jeg har får gjort bedre plads ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. ja... det var hyggeligt

   Det er skønt at mine prinsesser også begynder at interessere sig for haven, det er meget sundt og nok engang i fremtiden vil de nok tænke tilbage til de gode tider med min haveinteresse :) Om et par år skal Pernille (hvis interessen stadig er der ??) have en større have og så kan Celina overtage Pernilles lille have herhjemme :)

   Slet
 2. Endnu engang har du været god til at spotte andre havebloggere - husker da jeg mødte dig hos CD :-) Herligt at hilse på hinanden og få ansigter på.

  SvarSlet
  Svar
  1. nemlig.... og chancen er der igen i geografisk have i Kolding den 5 juni :) kommer du ???

   Slet
 3. Jeg har aronia i mit læhegn, det er en fin busk som efter nogen år får mange bær. De er meget sunde, men smager ikke af ret meget.
  Mojn

  SvarSlet
  Svar
  1. glæder mig at høre at de har en lidt neutral smag, så er de måske lettere at få i munden på ungerne :)

   Slet
 4. Fedt du nåede afsted,var skrevet i min kalender, men da vi skulle have gæster idag, var der lige nogle ting der skulle og måtte klares.. Hygge fra Helle..

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg takker, og ville ellers IKKE have købt noget denne gang men......... ;)

   Slet
 5. Tak for sidst, det var hyggeligt at hilse på. :)

  SvarSlet
 6. Hej Tim. Faktisk var det din lille prinsesse, som fangede mit blik. Vi har nemlig også sådan nogle små strutskørt piger i familien :)

  En af mine havevenner har Aronia og det er en fugle-magnet. Hvor er der mange planter, jeg godt gad have, men er jo desværre nødt til at begrænse mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. og hvis jeg jeg forsætter med mine indkøb ?? så kan jeg snart sælge plæneklipperen !!!!

   Slet
 7. Ja, svaert at staa imod ,naar man er paa have marked , men man vil jo ogsaa gerne fristes, ikke ? :-)) Jeg synes,det er rigtig godt dine born er saa haveinteresserede, det er dejligt at have en faelles familiehobby:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. nemlig... og nu mangler jeg kun Niklas og konen bliver smittet af denne herlige hobby :)

   Slet
 8. So much fun buying new plants for the garden. Happy planting!

  SvarSlet
 9. Altid dejlig at hilse på andre havebloggere.
  Vi plejer også at være der, men det måtte vi desværre gi` afkald på i år.
  Fin når ens børn også interesserer sig for haven.
  smukke haveplanter du har fået med hjem.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg takker... mine tøser er blevet en del mere interesseret i haven i år, Pernille skal gerne en tur rundt i haven for at se om blomsterne som er sprunget ud :) og gerne tager hun hendes veninder med rundt i haven - dejligt...

   Slet
 10. Bedre sent end....ikke? For min kommenar altså :) Det ser ud til at have været en god tur og dejligt hvis pigerne begynder at interessere sig for haven. Vi har en Aronia, glæd dig også til de meget smukke efterårs farver, primært derfor vi købte den. Anne Mette

  SvarSlet
  Svar
  1. aldrig for sent :) det var en fin tur, og det var især ungerne som var interesseret i at få aronia'en med hjem især pga. bærrene ;)

   Slet
 11. Hej Tim.
  Det var da trist, at der ikke kom flere til Sønderskov. Jeg havde gået og glædet mig, til at skulle afsted. Men så fik vi en fødselsdags invitation, som jeg ikke ville være bekendt at sige nej til, med den begrundelse. Det var rigtig ærgerligt det lige skulle blive den dag. Men sådan går det jo nogle gange. Jeg havde ellers især glædet mig til, at høre Signe Wenneberg fortælle. Hun var delvis skyld i, at jeg fik høns i min gamle have, fordi hun skrev så entusiastisk om dem i sin bog om den første have. Samtidig har jeg en veninde, der havde høns på det tidspunkt også.
  Nu ses vi snart i Kolding, hvis vi ikke render ind i hinanden før.
  Knus Malene

  SvarSlet