tirsdag den 30. juli 2013

Næste have på turen

Vi skulle på tur til Dueodde strand, på vejen dertil var der en Åben have i nærheden af Pedersker, det var "bonus" haven på denne ferie :) 

Og denne gang faldt jeg forbi Enghøj Staude have, som også har en blogside....


Hvis man krydser den Dalby'ske have med haven i Hune så får man denne have...
fordelt med 70% Hanen i Hune og 30% Dalby Have :) - sådan cirka ;)

Flotte og vilde farver - lige min stil..

Mange spændende stier rundt i haven..
Og selvfølgelig skal der være plads til høns - herligt....

INGEN HUS på Bornholm uden storkroser !!, dem ser man sgu' alle steder herover.

De havde også lidt plantesalg, så der kom lige 2 stk storkenæb med hjem (storkenæb Renardii og album)

Næste indlæg bliver om en ung skovhave på 4 år..

19 kommentarer:

 1. Hvis jeg nogensinde kommer til Bornholm, så står Enghøj Staudehave skam også øverst på min liste over seværdigheder på den charmerende ø:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. så bare vent til de sidste haver som snart kommer her på bloggen, de kommer nok også med på din liste :)

   Slet
 2. Hej Tim

  Mon ikke vi er nogle stykker som gerne vil besøge denne skønne have (jeg ville meget gerne), Men det er som jeg har skrevet på deres blog nogle gange, så pokkers svært, når man ikke er født med vinger eller svømmehud mellem tærene, at komme over alt det vand som denne skønne ø omgiver sig med.
  Tak for kikket godt din søn holdt ud nu engang. :):):).

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var ren tortur for Niklas, og denne have blev også den sidste for resten af familien, de sidste to måtte jeg så selv besøge...
   - Desværre havde de den holdning at når man først har set én have !! så har man set dem alle !!! - Men da vi så skulle i Joboland opførte jeg mig på samme måde overfor dem som de gjorde overfor mig !!! - så ka' de lære det ;)

   Slet
  2. Hej igen

   Her har vi altid gjort det på den måde at vi har delt vores ture med børnene, først noget for os og hvis de opførte sig ordentlig tog vi bagefter også på tur på deres præmisser, det har altid fungeret rigtig godt, selvom knægten godt har kunnet surmule lidt.
   Knus herfra de midtfynske, Pia

   Slet
  3. Det forsøger jeg skam også, men det er som om at vi så ENDELIG kommer til en HAVE så går det ikke engang 5 minutter, så spørger de til om jeg evt. snart er færdig eller de skal på toilettet, tørstige, sultne og m.m. af undskyldninger.
   - Du skal også lige regne med at min kone heller ikke er interesseret i havebesøg, så det er "lille" mig mod "resten af verden"

   Slet
  4. Øvøv Tim, så kan jeg godt se du har noget at slås med, når det er hele familien som står på bagbenene. Det kan være at I næste gang bare skal lave en aftale om at de sætter dig af og de kører ud og kikker på noget andet i mens, så der er ro på, for alle mand.
   Her vil manden gerne se haver, men det er mig der finder dem. :):):). Vi har gjort det at vi har pakket en taske med papir og farveblyanter kiks en lille slik pose og noget at drikke og så har vi fundet et hjørne hvor de har kunne sidde stille og roligt med deres ting og det har fungeret rigtig godt. De viste at vi ikke ville se dem i bedene og hvis de fulgte stierne rundt ville de finde os meget nemt. Selvfølgelig kikkede vi også til dem. I enkelte have har de som regel fået en lille plante med hjem pga god opførelse og i en anden lå de og forerede fisk sammen med ejeren, selv om han var total hysterisk da han opdagede vi havde børn med. Der skal siges at han havde haft store problemer med at byens børnehaver kom og fejede børnenes fødselsdag med chokolade, så alle deres hynder var smurt ind når de gik. Det er jo temmelig træls, nå sådan noget sker.
   Held og lykke fremover med dine besøg.

   Knus herfra det midtfynske, Pia

   Slet
 3. Skøn ø du holder ferie på! Har ikke været der i 20 år (som tiden dog går!?) men jeg ville bestemt også lægge vejen forbi et par haver i stil med dem du viser.
  Fortsat god dag :)
  Sommerhilsner
  Rose

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg takker, haverne var virkelig en af højdepunkterne for mig på turen :)

   Slet
 4. Den have gad jeg da også godt besøge.

  SvarSlet
 5. Jeg besøgte Enghøj Staudehave for et par år siden og jeg fandt meget inspiration i den.
  Desværre havde jeg familien på slæb, så jeg kunne ikke få så lang tid til den, som jeg kunne ønske mig.
  Da jeg tog derfra tænkte jeg at det ville være perfekt hvis de lavede bed&breakfast, så man kunne nyde haven fra morgen til aften.
  Dejligt gensyn med haven - sommerhilsner fra Berit

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg havde sgu' det samme problem med min kære familie ! deres tålmodighed er IKKE deres stærkeste side når det gælder om haver og planter :)

   Slet
 6. Det ser da helt forrygende ud! Det er så dejligt med den slags oplevelser. Man får lyst til at plante en hel masse planter! Inspiration er vigtigt og giver energi.
  Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. nemlig.... man får masser af "dumme" idéer med hjem, jeg føler mig også godt tilpas når jeg færdes i haver ;) også herhjemme i min egen have :)
   - Og velkommen til som fast læser på min ydmyge blog ;)

   Slet
 7. Hej Tim.Ddejlige billeder fra Enghøj Staudehave.Men vi var tre par da vi var på Bornholm sidste år.Og vi var de eneste der gad at se på haver.Så det blev kun til Strabo......har du hørt om den? God dag Jette

  SvarSlet
 8. Den har jeg ikke hørt om desværre ;)

  SvarSlet
 9. Hej Tim.

  Tror, det er alderen, der trykker på hukommelsen, for du har hørt om Strabo ;): http://alazep.blogspot.dk/2013/03/anbefalinger-til-tim-sges.html

  Hvis I skulle finde tilbage til øen næste år, så er jeg åben for en overtalelse til at lege "havekæreste" for en dag hihi. Jeg er også velsignet med en familie, som ikke har den store interesse i at kigge haver ;)

  Dejligt gensyn med Enghøj! Jeg har ikke været der i år. Men det var en fornøjelse sidste år!

  Hjerteligst

  SvarSlet
  Svar
  1. ups.... ja... selvfølgelig - sorry.....
   det havde jeg sgu' glemt, ang. "havekæreste" så må jeg tage dig på ordet næste gang jeg kommer til øen :)

   Slet