torsdag den 8. august 2013

Den sidste have på Bornholm - Årets have 2011

Og nu til den sidste have på turen, konen og ungerne har jeg læsset af i Gudhjem for nu mener de at de har set haver nok for denne ferie !!
tjaaa...... herfra ser det ikke ud til for meget have ???
Og da man så ankommer !!!!
En gammel gyllebeholder som næsten er dækket til, bruges som regnvandsbeholder. Bemærk den blå vandpumpe, beholderen bliver næsten fyldt i løbet af vinteren, så de mangler ikke vand i hele sommerperioden - det må dæl'me være dejligt :)
Endnu en gyllebeholder, som nu bruges til haveaffald, den er godt gemt af vejen af denne hellig-plante HUMLE... (nok en af de vigtigste planter her på jorden ;) ) !!
Indgang til komposten..

Her var den gamle udmugningskanal - perfekt genbrug af den gamle kanal :) :)


her var den gamle mødding plads på betonen, bemærk udsigten herfra...kål skal der til !!! herligt...gammel vandbrønd..
og stadig aktiv ;)
bemærk stammen på frugttræerne som vinden har formet dem ;)
Flotte elefanter i marmor, dem fik herren i huset i fødselsdagsgave af konen på ferien i østen..
Her er udsigten fra terrassen...

roser og frugtbusker....
Flot stendige, som er fredet !!

 Det er noget af en havedam de har, den bliver hurtig fyldt i de gode regntider så vandet løber ud over markerne, og desværre har de ingen fisk i dammen, de bliver hurtig taget af fiskehajerne..
flot staudesalvie til højre på billedet, og man kan lige skimte drivhuset til venstre og der har de lidt tomater, de gør ikke så meget i drivhuset for de er kede af at se deres drivhus komme trillende / flyvende forbi deres vindue i de hårde efterårs og vinterstorme. Derfor vil de kun have en "billig" model af en drivhus..Det er fortjent.... Årets have :)6 kommentarer:

 1. Det var en imponerende have med mange interessante detaljer. Da vi var på Bornholm, var det keramik, familien fik nok af.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja... det er ikke så mærkeligt at den blev kåret som årets have :)

   Slet
 2. Tak for et godt indlæg. Dejligt med planter, der kan dække "grimme" ting. jeg har selv humle i haven og er glad for den.
  Venlig Hilsen
  Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. det var så lidt... jeg kunne også godt tænke mig humle i haven, men den kan være en "satan" at holde styr på ;)

   Slet
 3. Alene det stendige'! Nøj hvor er det flot. Det samme gælder havedammen omkranset af smukke natursten. Dem ser man jo mange steder på Bornholm, og hvor er det bare smukt. Men der er mange spændende elementer i haven og jeg er vild med at man bruge de gamle beholdere til opsamling af regnvand. Smart løsning.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja.... de har virkelig forstået at udnytte det rigtigt - og sten skal man have i haven - dermed basta... ;) :) lol..

   Slet