Mere nyt til haven

Jeg lige starte med at sige tusinde tak for alle de pæne kommentar i mit sidste indlæg, i fortjerner allesammen ET STORT KNUS :) :) ;) :0

Nuvel.... forrige weekend var jeg IGEN på plantemarked, og denne gang i Christiansfeld, og IGEN kunne jeg ikke nøjes med at "kikke", men havde ryggrad nok til "kun" at købe 2 stk planter, måtte desværre flygte derfra ellers kom der mere med hjem, og denne gang var jeg selv afsted. Og igen blev det til rhododendron (billederne venligst lånt hos www.rhododendron.dk)
  En rhododendron Ungernii (fra Tyrkiet) bladene er meget tynde i forhold til de alm. typer..
Denne rhododendron Pachysanthum købte jeg udelukkende pga. de flotte nye bladeskud som kommer efter blomstringen, og blomsterne er hvide.

Er man heldig eller hvad ????
For et par uger siden døde en gammel have-bekend (94 år). Hun havde en kæmpestor have med masser af kæmpestore rhododendron, træer, og stauder... Og ikke nok med det kunne hun de latinske navne på mange af planterne i haven, de simple danske navne kunne hun ikke ;)
   Efterfølgende blev haven ikke holdt, og nu gror det hele til og kun græsset bliver "høstet" engang imellem.
Det lykkedes mig at "fedte" mig ind de rigtige steder, og dermed fik lov til at gå rov i staudehaven !! eller det hvad der er tilbage af den, efter at hendes familie har været på "besøg" og nu med skvalderkål som den dominere "herre" i haven.
Her er lidt billeder fra den første jagt i haven... beklager de mørke billeder !! det var næsten mørkt da jeg kom hjem ;)

 Denne bambus-lign. er utrolig smuk, MEN HVAD HEDDER DEN ???
Ialt blev det til 9 forskellige stauder, og de er blevet plantet i potter i første omgang. Dvs. at jeg vælge at holde dem i karantæne indtil foråret for at se HVOR MEGET SKVALDERKÅL der er kommet med inden de bliver sluppet fri i haven. Lidt skvalderkål-allergi har vi vel allesammen ;)
Takket været regnvejret, har jeg studeret min havebog-samling for at finde navnene på de nye stauder som er kommet hjem, og følgende har jeg navnesat indtil videre...
Kransskønhedsøje
Aster (lille model ??)
Physostegia virginiana "Bouquet rose" 
Storkenæb
Lammeøre
og hurra for alle de kloge havebøger man har stående på hylden, jeg mangler stadig navnene på 4 stauder, så jeg bladre videre...

Indtil nu står der 52 potter / krukker med stauder, rhododendron og roser som jeg lige skal have fundet plads til i haven her iløbet af efteråret eller foråret.

Og NEJ jeg KAN IKKE BEGRÆNSE MIG, nok en lille svaghed hos mig ;)

Kommentarer

 1. Hvor dejligt sådan at få lov til at gå på rov i en staudehave :-) Det lyder som et klogt valg, at lade planterne stå i potter indtil du er sikker på, at de ikke er inficeret med skvalderkål.

  Mht. det med begrænsningens kunst så kan jeg da oplyse, at du ikke er den eneste - hos mig står der også adskillige potter, som skal tømmes med tiden :-) Men det er skønt at kunne gå i egen 'planteskole' for at hente planter, når der er et hul :o)

  SvarSlet
 2. Hvor er den R.Pachysanthum flot med d enye bladskud. Den ville jeg også være faldet for lige på stedet.
  Kan bestemt godt forstå du ikke planter de stauder direkte ud i haven. Jeg ville ikke gøre det før ALLE skvalderkål er væk, ellers kan de i løbet af ingen tid ødelægge et helt bed for dig.
  Held og lykke med alle planterne. Åh hvor jeg glæder mig til, at jeg igen kan gå på planteindkøb ;-)

  SvarSlet
 3. Det er da det rene planterovsguf du der har fundet... heldige asen!! ;o)

  SvarSlet
 4. Ja... heldige asel!!
  Sidste efterår fik jeg også lov til at gå på rov i en kolonihave som skulle nedlægges. jeg kom hjem med rhododendrons(bemærk fertal), syriske roser på op til 2m, Kiwi, æbletræ, Pæoner, og 6 forskellige roser... jeg var bare helt høj da jeg kom hjem :)

  SvarSlet
 5. Hej Tim

  Jeg flot rov-fund - du kom hjem med dér. ;)

  Jeg tror du kan være heldig at søge på græsser.dk
  eller overdam.dk
  Ingen ved så meget og har så mange græsser som dem.

  Held og lykke med planterne, og navnejagten.

  ;)
  Eva
  Evigglade.blogspot.com

  SvarSlet
 6. Jeg kender godt den med at maatte flygte vaek eller tage skyklapperne paa, det kan vaere rigtig haardt at staa imod :-)
  Og hvor har du vaeret heldig, det kan vel egentlig sammenlignes med et barn, der bliver sluppet fri i en slikforretning.
  KH Jane

  SvarSlet
 7. Altid rart at kunne få ny planter til haven.
  Håber du får Skvalderkålen væk, inden planterne kommer ud i haven.
  Held og lykke med planterne.

  SvarSlet
 8. Jo du er sandelig heldig - måske fordi du opsøger heldet ?

  Og modig er du også. Om det så var et bed fyldt med ekstremt sjældne planter, så ville jeg lade dem stå, hvis der var så meget som en smule skvalderkål i dem. Det lærer man, når man én gang har prøvet at grave et helt staudebed væk med håndkraft for at få skidtet fjernet.

  SvarSlet
 9. Jeg kan forhåbenligt glæde dig med, at jeg har givet dig en award.
  Du kan se mere om hvorfor på min nr. nr-blog; http://susanne-planteriheaven.blogspot.com/ - det har du og din blog fortjent :-)

  Kh Susanne

  SvarSlet
 10. Skønne rhododendron du der har købt. Jeg er ikke spor misundelig :-)
  Havehilsener
  Lisbeth

  SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Et ikke planlagt haveprojekt

Projekt indkørsel

bagsiden af Have-medaljen - det uperfekte havemenneske